В’язні вчинили смертельну бійку через побитого «авторитета»

Наглядачів в цей час взяли в облогу. Одного ув’язненого забили на смерть, троє – зазнали травм, під час бійки між засудженими у виправній колонії Шостки на Сумщині, пише ТСН.

Заворушення сталося минулої ночі. Конфлікт розгорівся, коли кілька ув’язнених побили тюремного авторитета. Той покликав на підмогу. Потерпілі забарикадувалися в одному з приміщень. Туди для розправи прорвалися інші в’язні. Бійка тривала годину. І весь цей час працівників виправного закладу, засуджені тримали в оточенні і не давали вплинути на ситуацію.

Розблокували правоохоронців лише коли розправа закінчилася. Ув’язнені винесли на плац потерпілих. Один з них помер до приїзду швидкої.

Прокуратура розслідує факт загибелі засудженого. А також з’ясовує чи були адекватними та вичерпними дії працівників колонії у такій ситуації.

«П’ятеро працівників з масою засуджених у кількості 40-50 чоловік, ми розуміємо, озброєні лише гумовими палицями справитися, звичайно, не могли», – каже керівник відділу прокуратури Сумської області.

error: Content is protected !!