Президент України Петро Порошенко заявив, що підписує указ про проведення трьох хвиль мобілізації в 2015 році, а також передасть його до Верховної Ради України.

“Я підписую цей указ і передаю його в парламент, оскільки це вимагає ще відповідного рішення парламенту”, – сказав він на зустрічі з главами ОДА в середу в Києві.

При цьому глава Української держави підписав відповідний указ.

П.Порошенко зазначив, що прийняв це рішення у світлі загострення ситуації на Донбасі, коли бойовики “ДНР” – “ЛНР” протягом декількох днів багаторазово збільшили кількість обстрілів і нападів на блокпости української армії та правоохоронців, підконтрольні Україні населені пункти, а також загибелі 12 мирних жителів в результаті попадання снаряда бойовиків в маршрутний автобус поблизу Волновахи.

Як повідомлялося, третій етап часткової мобілізації завершився 9 вересня 2014. В ході перших двох мобілізацій уведені в воєнний стан 53 військові частини Збройних сил України та 18 частин інших відомств.

У грудні РНБО України прийняв рішення, що в 2015 році пройдуть три хвилі мобілізації – в січні, квітні та червні. “Перша вона мобілізації планується з 20 січня тривалістю 90 днів. Наступна хвиля, орієнтовно, з квітня, буде тривалістю 60 днів. І з червня третя хвиля – також тривалістю 60 днів”, – сказав секретар РНБО Олександр Турчинов. Намічено протягом цих трьох хвиль мобілізації забезпечити необхідною кількістю особового складу Збройні сили, Нацгвардію, прикордонслужбу.

Речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір відзначала, що нова хвиля мобілізації в Україні розпочнеться 20 січня 2015 року, планується призвати на службу близько 50 тисяч військовослужбовців запасу і солдатів-строковиків. “Вони пройдуть обов’язкову підготовку на базах навчальних центрів Збройних сил України. Навчання триватимуть 25 днів. Далі все вони пройдуть бойове злагодження у складі підрозділів”, – розповіла вона.

Міністр оборони Степан Полторак уточнив, що при ускладненні обстановки передбачено проведення додаткової мобілізації: близько 13,5 тис. осіб – на кінець квітня – червень і 40 тис. осіб – на червень-вересень.

Джерело: http://news.finance.ua/ua/news/~/342506

5 thoughts on “Порошенко підписав указ про проведення трьох черг часткової мобілізації в 2015 році

  1. Вот и посмотрим как теперь запоют все те , кто до недавнего времени были мягко говоря не патриоты ! Против закона не попрёшь ! Это не по клавиатуре анонимно клацать ! Прийдётся всё таки в глаза реальности посмотреть ! УРА ! УРА ! УРА ! СЛАВА УКРАИНЕ !

    1. Жаль,что тебя не мобилизуют…Комиссию не пройдешь.Или сейчас от психиатра не нужна справка?

      1. Ой какая потрясающая логика , ну прям без слов ! Я думаю что не мне стоит переживать по поводу справки , а таким индивидумам как ты ! Встретимся ТАМ !

          1. Ой ! Да ты походу не за Украину ! Смееееелый ! Всё зависит от того на сколько ты этого хочешь !

Comments are closed.

error: Content is protected !!