Військовою прокуратурою Сумського гарнізону 17 січня 2015 року за матеріалами СБУ розпочато та здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом самовільного залишення місця служби та ухилення від несення військових обов’язків (статті 407 та 409 КК України) підполковника Управління СБУ в Сумській області, – повідомляє “Комсомольська правда в Україні”

За їх інформацією, у ході проведення слідчих дій здобуто ряд беззаперечних доказів щодо його незаконних виїздів у листопаді 2014 року та січні поточного року на підконтрольну бойовикам територію (м. Донецьк) та у Російську Федерацію (м. Ростов-на-Дону), з метою працевлаштування в так зване «Міністерство державної безпеки Донецької народної республіки».

Унаслідок проведених оперативно-розшукових заходів встановлено місцезнаходження офіцера, 22 січня цього року його затримано військовою прокуратурою і повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 407 КК України (самовільне залишення місця служби), а 25 січня – у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України. Того ж дня судом задоволено клопотання слідчого про обрання стосовно підозрюваного міри запобіжного заходу у виді тримання під варту.

error: Content is protected !!