Сьогодні, напередодні свята Світлого Христового Воскресіння, в Ямполі розквітло «Великоднє дерево», яке ямпільські дітлахи прикрасили власноруч зробленими писанками та крашанками.

На запрошення організатора акції – молодіжної організації «Молодь Ямпільщини», цього року відгукнулись десятки ямпільчан, які суботнім ранком разом з дітьми прикрасили одне з дерев біля Спасо-Преображенського храму головними символами Великодніх свят – писанками та крашанками.

Біля церкви їх зустріли настоятелі обох ямпільських храмів отець Микола та отець Іоан. Священнослужителі розповіли юним учасникам акції про історію Великодня та його значення в житті кожного православного християнина, запросили їх разом з батьками до храму у Великодню ніч.

Увішане писанками та крашанками «Великоднє дерево» тепер прикрашає не лише подвір’я Спасо-Преображенського храму, а і всю центральну площу Ямполя, де вже сьогодні вночі зберуться тисячі ямпільчан, щоб освятити паски. До речі, організатори акції запрошують ямпільчан, які з тих чи інших причинам не змогли взяти участь в акції, в будь-який час долучитися до неї і повісити на «Великоднє дерево» свою писанку, або сфотографуватися поруч з ним, подарувавши таким чином собі і близьким святковий настрій.

Нагадаємо, традиція прикрашати гілочки дерева писанками та крашанками зародилась в Ямполі в минулому році. Її започаткували молодіжні організації «Молодь Ямпільщини» та «БлагоДія» за підтримки духовенства селища.

error: Content is protected !!