ТОВ «Водолій БС» опублікував у районній газеті структуру тарифів на водопостачання та водовідведення, які вступили в силу з 1 квітня. 

Нагадаємо 28 травня на сесії Ямпільської селищної ради розглядалось питання про скасування високих тарифів на комунальні послуги. Депутати не змогли скасувати рішення виконкому про коригування тарифів, але рекомендували директору ТОВ «Водолій БС» надрукувати обґрунтування тарифі у районній газеті.

У повідомленні за підписом генерального директора ТОВ «Водолій БС» Віталія Сахошко вказано:

Коригування тарифів на  послуги з  водопостачання і водовідведення проведено на підставі постанови Кабінету Міністрів України № 869 від 01.06.2011 р. «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» (зі змінами і доповненнями). Метою коригування тарифів є забезпечення відшкодування  у повному  обсязі  економічно  обґрунтованих  планованих витрат,  що враховуються  під  час  визначення  повної собівартості   послуг, запланованого прибутку та податку на додану вартість. Останнє коригування тарифу відбулося з 01.01.2013 року проведене за підсумками 2012 року. Механізм коригування  тарифів  запроваджується  в зв’язку з тим, що протягом строку дії тарифів змінилися ставки  податків  і  зборів (обов’язкових  платежів),  рівень  заробітної  плати  у  виконавця, ціни (тарифи) на паливно-енергетичні  ресурси. Коригуванню підлягають   складові   витрат,  за  якими відбулися цінові зміни: збільшенню підлягають витрати  на заробітну плату, зросли витрати на отримання дозвільних документів, інші адміністративні послуги та ресурсні платежі, також збільшенню підлягають витрати  на електроенергію в зв’язку зі збільшенням тарифу на електроенергію, та  на паливно-мастильні матеріали в зв’язку зі збільшенням їх вартості.

Структура тарифів на послуги водопостачання та водовідведення в розрахунку на 1 м3 :

   

1 thought on “Ямпільчанам роз’яснили структуру комунальних тарифів

  1. Как видно из всего этого статья затрат з-та составляет свыше 3 грн ,а плюс рентабельность 10%,это уже и где то 4 грн из тарифа 9,85 грн.А это почти 50 %,НЕ СЛИШКОМ ЛИ МНОГО ДЛЯ ВАШИХ ТАРИФОВ ГОСПОДА????

Comments are closed.

error: Content is protected !!