В ямпільському Свято-Георгіївському храмі встановили новий іконостас ручної роботи.

Близько року над його створенням працював майстер з міста Глухова Ігор Писаренко. Особливою складністю були різьблені роботи. На іконостасі зображені ікони, серед яких чинне місце займають образи Ісуса Христа та Діви Марії, а в центрі розміщені «Царські ворота», через які священнослужитель виходить під час богослужіння. Обійшлась така краса настоятелю та прихожанам Георгіївського храму в 35 тисяч гривень.

[su_quote cite=”Отець Микола, настоятель Свято-Георгіївського храму”]– Ми вирішили замовити новий іконостас за наполяганням єпископа Конотопського і Глухівського Романа. Для людей, які не розуміються в церковних термінах, поясню, що іконостас – це перегородка, яка відділяє головну частину храму – вівтар від його основної частини, де моляться люди. Я особливо вдячний прихожанам, які допомогли в цій справі, хто своєю працею, а хто і грошовими пожертвуваннями. Наразі ми розрахувались лише на половину, ще 18 тисяч плануємо зібрати з Божою допомогою найближчим часом.[/su_quote]

Встановлення нового іконостасу було ускладнено тим, що майстрам довелось повністю знімати стару сулію, яка підвищувала алтар над храмом майже на 50 см і майструвати значно нижчу, висотою в 10 см. Встановити іконостас на старому місці не дозволяла висота церкви.

Для прихожан Свято-Георгіївського храму ремонтні роботи стали вже звичними. В минулому році тут міняли вікна та встановлювали нові двері з вітражем. Постійно оновлюються лампади, ікони та церковна утварь. Настоятель храму переконаний, що зовнішня краса храму не головне, але прагне створити в церкві всі умови для того, щоб кожен прихожанин забував тут про свої життєві проблеми і весь час приділяв спілкуванню з Богом.

Символічно, що такі оновлення в храмі відбуваються саме в цьому році. Адже 16 листопада ямпільчани святкуватимуть двадцять п’яту річницю з часу відкриття відновленого Свято-Георгіївського храму. Це дійсно непересічна подія в духовному житті місцевої громади.

Окрім того, ми пропонуємо нашим читачам, які мають високу швидкість інтернету та інтернет-браузери останніх версій, переглянути віртуальну екскурсію по оновленому Свято-Георгіївського храму. Для початку – перегляду просто натисніть на зображення і дочекайтесь повного завантаження сервісу.

error: Content is protected !!