30 листопада 2011 року на базі Ямпільської районної державної адміністрації проведено обласний семінар-практикум з теми: «Роль служб у справах дітей у соціально-правовому захисті дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу».

В семінарі взяли участь спеціалісти служб у справах дітей районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських рад, методисти Конотопського притулку для дітей та Шосткинського обласного центру соціально-психологічної реабілітації для дітей, прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, міський, селищні, сільські голови Ямпільського району.

Відкриваючи семінар, заступник начальника служби у справах дітей Сумської обласної державної адміністрації Кисіль О.Є. інформувала про стан та завдання захисту прав дитини в Сумській області.

Заступник голови Ямпільської районної державної адміністрації Рябухін О.Ю., начальник служби у справах дітей Ямпільської районної державної адміністрації Смоленська Н.О., директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Хавро І.В. поділилися досвідом роботи з питань соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та співпраці органів опіки та піклування в процесі контролю за функціонуванням прийомних сімей.

Методисти Конотопського притулку для дітей та Шосткинського обласного центру соціально-психологічної реабілітації для дітей в своїх виступах зупинилися на питаннях діяльності закладів соціального захисту дітей в Сумській області.

Прийомні батьки з Шосткинського, Путивльського, Глухівського, Конотопського, Кролевецького, Ямпільського районів поділилися досвідом та проблемами у вихованні прийомних дітей. В процесі спілкування вони мали можливість отримати відповіді на питання щодо соціального захисту дітей від державного нотаріусу Ямпільської районної державної нотаріальної контори, заступника начальника управління Пенсійного фонду України в Ямпільському районі, начальника Ямпільського районного управління юстиції, заступника начальника управління-начальника відділу грошових виплат та компенсацій управління праці та соціального захисту населення Ямпільської районної державної адміністрації.

Учасники семінару-практикуму за результатами роботи дійшли висновку, що робота органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Ямпільського району направлена на сприяння адаптації дитини в новій сім’ї, створення позитивного психологічного клімату в сім’ї, умов розвитку дітей, забезпеченню оптимальних умов життя та захисту їх прав.

Організатори семінару-практикуму висловлюють щиру подяку за підтримку і співпрацю приватним підприємцям О.Сорокіну, Т.Грибач, С.Ігнащенку, Л.Авдеєвій, В.Харченко, Т,Слесар та Н.Ільченко.

error: Content is protected !!