Сьогодні в Ямполі на річці Івотка відбулись традиційні Хрещенські купання.

За багаторічною традицією цей захід був організований молодіжною організацією «Молодь Ямпільщини» спільно з  депутатами районної та селищної ради від Радикальної партії.

Вперше купання пройшли не на ставку Дунаєць, а на річці Івотка неподалік Руднянської дамби. Проводити захід на старому місці не дозволила глибина водойми, більше того виявилось, що сьогодні це чи не єдине місце в селищі, де можливо провести такі купання. Тим не менш, значна віддаленість від населеного пункту не вплинула на кількість бажаючих зануритись у крижану воду.  

О 11:30 на цьому місці, біля заздалегідь підготовленої ополонки та встановленого льодового хреста, був звершений чин освячення води, який провів настоятель Свято-Георгіївського храму отець Микола. Священнослужитель привітав всіх присутніх зі святом та побажав, щоб традиційне занурення в воду стало дійсно зціленням душі і тіла, а не просто купанням чи розвагою. Отець Микола окропив присутніх святою водою, а сміливців благословив на купання. Після чого всі бажаючі мали змогу зануритись у освячену воду головної водойми району.

Організатори заходу висловлюють подяку всім, хто не залишився осторонь та допоміг зробити купання більш зручними та комфортними для мешканців селища. Зокрема, депутату обласної ради Костянтину Товстусі за допомогу транспортом та всебічну підтримку, начальнику Ямпільської дільниці філії «Шостинський райавтодор» Михайлу Панченко за розчистку дороги від снігу та депутату селищної ради Віталію Марушко, який взяв на себе велику частину роботи по підготовці ополонки.  

6 thoughts on “В Ямполі святкували Хрещення

  1. А почему такие мероприятия не проводит наша местная власть? Почему опять сидит в кустах?

    1. Ну еще не хватало, чтобы власти в светском государстве тратили деньги налогоплательщиков на религиозные обряды.

      Веруете? Милости просим организовать сей банкет из собственного кармана.

      А мне почищенные от снега дороги милее 🙂

  2. Все молодцы, вместе, дружно. И организовали и можно.

  3. За все время на посту мера Цыбулько не смогла организовать и провести ни одного мероприятия для жителей поселка. Единственное на что она способна,-это примазаться к празднику Независимости, который проводит Рябуха. Непонятно, чем занимается ее зам, славно известный бездельник Кучернос. Честно, уже ДОСТАЛИ………

  4. Но ведь кто-то пани Цыбульку выбрал обратно в мэры??? теперь давайте все дружно будем возмущаться, А ОНА КАК СИДЕЛА НА СВОЕМ МЯГКОМ КРЕСЛЕ, ТАК И БУДЕТ СИДЕТЬ!!!!

  5. Окунулись, взбодрились пора и за каток браться или “мерию” за одно место.

Comments are closed.

error: Content is protected !!