Урочистості з нагоди 71-ої річниці з Дня перемоги у Другій світовій війні в районному центрі розпочались ще 8 травня ввечері.

В цей час на площі біля Меморіалу землякам визволителям відбулась акція пам’яті «Задля слави Великої Перемоги». Для ямпільчан був проведений мітинг-реквієм та траурна факельна хода, а по їх завершенні – всіх бажаючих запросили на перегляд художнього фільму про війну, який демонструвався в парку під відкритим небом.

Але головні святкові заходи чекали на ямпільчан саме 9 травня. За багаторічною традицією вони розпочались з велелюдного урочистого мітингу та покладання квітів до Меморіалу та Братської могили. Пам’ять ямпільчан полеглих на фронтах Другої світової війни вшанували хвилиною мовчання, а настоятель Спасо-Преображенського храму отець Георгій відслужив панахиду за загиблими.

Далі на мешканців та гостей селища чекала розважальна програма, вінцем якої став великий концерт під відкритим небом «Герої живуть доти – поки їх пам’ятають» за участю кращих самодіяльних артистів району. В цей же час  польова кухня пригощала ямпільчан солдатською кашею.

Молодіжною організацією «Молодь Ямпільщини» для дітей селища були організовані військово-патріотичні заходи. Зокрема, завдяки інспекторам поліції юнаки мали змогу навчитись розбирати та збирати пістолет Макарова, а також взяти участь в безкоштовному турнірі з Лазертагу.  

Для найменших мешканців селища до пізнього вечора працювали батути та різноманітні розваги, які встановили підприємці з інших міст. А завершились святкування феєрверком, який «прогримів» над центральною площею селища о двадцять першій годині.

error: Content is protected !!