В понеділок в Ямполі була проведена конференція громадського руху «Молодь Ямпільщини», на якій були підбиті підсумки діяльності громадської організації у 2011 році та поставлені завдання на новий період. За результатом обговорення делегати конференції прийняли програмову декларацію та план роботи організації на 2012 рік. Про підсумки конференції та результати роботи «Молоді Ямпільщини» розповів перший заступник голови організації Костянтин Нерезенко.

Костянтин Юрійович, над якими проектами працювала ваша організація у минулому році?

Місія нашої молодіжної організації – виховання ямпільської молоді в дусі патріотичних традицій та організація для неї якісного дозвілля. В минулому році ми намагались рухатись в цьому напрямку і організували чотири багатоденні військово-патріотичні походи для молоді району. Головною частиною кожного з них була воєнізована гра «Зірниця» – унікальна розвиваюча гра, під час якої учасники діляться на загони та в умовах реальних бойових дій (ліс, поле…) декілька діб і в день, і в ночі борються за «прапор» один одного. Переконаний, що багатьом ця гра відома ще з радянських часів, коли була дуже популярна. Але, нажаль, останні років двадцять про неї чомусь забули і не практикували. Ми ж просто спробували відродити корисну традицію.

Такі походи у нас відбулись у травні (село Папірня), в червні ( Гремячка),  в липні (Орлівка) та в жовтні, коли ми «воювали» неподалік Ямполя. До речі, минулорічні походи вирізнялись масовістю. Молодь з радістю відгукнулась на всі наші пропозиції. Популярність походів зростає – це факт і не лише серед мешканців Ямполя, дуже приємно було бачити на наших заходах представників Свеси, Орлівки, Марчихиної Буди та Білиці, це говорить про те, що наші ідеї поширюються районом.

Звичайно, походами наша діяльність не обмежується. Протягом року ми організували ряд гучних громадських кампаній, намагались брати участь у всіх соціально важливих ініціативах.

Що запланували на 2012 рік?

Члени організації поставили перед собою та керівництвом цілий ряд амбіційних планів – наша сфера діяльності значно розшириться. Але головне завдання, що було озвучено головою організації – це активізація участі в громадському та соціальному  житті району. Можу назвати лише деякі плани – це 5 військово-патріотичних походів (весною, восени та три влітку), організація молодіжного наметового табору на річці Івотка, проведення байдаркового сплаву, краєзнавчого походу, змагань з спортивної радіопеленгації і багато, багато іншого. Сподіваємось, що на це все вистачить часу і сил.

До речі, окремі завдання ми вже починаємо реалізовувати. Зокрема, сьогодні вирушаємо невеликою групою до лісу з ночівлею. Проект називається «Школа виживання», його сенс – адаптація в екстремальними зимових умовах. Про нього ми розповімо після повернення.

 

Звідки ви берете на все це кошти, хто фінансує вашу організацію?

Нажаль, нас ніхто не фінансує, всі проекти ми реалізовуємо на громадських засадах. Про зарплату чи прибуток у нас не йдеться, всі працюють заради задоволення. Гроші потрібні лише для закупівлі харчів чи спорядження, для цього нам доводиться складатись і купувати все необхідне.

С ким ви співпрацюєте для досягнення мети?

Є співпраця з відділом молоді та спорту РДА, а от з селищною радою -вона практично відсутня. Але ми і не потребуємо її, завдання громадських організацій в тому, щоб самостійно реалізовувати поставлені завдання, а не чекати поки хтось це зробить за нас. Прохання одне – не заважати. І з цим у нас в районі все добре. За весь час проведення заходів, у нас не було жодного конфлікту ні з владою, ні з правоохоронними органами. Хоча, надаючи допомогу членам організації, ми все ж таки зустрічалась з несправедливістю з боку «захисників правопорядку».

Якщо говорити про партнерство з іншими організаціями, то нажаль в районі даною специфікою займаємось лише ми. Тож, про партнерство не йдеться. А от на рівні області у нас багато друзів та партнерів, головний з яких Сумський обласний комітет молодіжних організацій, завдяки цій організації ми знайшли багато однодумців, організовували спільні акції. Саме завдяки співпраці виникла ідея провести байдарковий сплав весною.

 

 Тож, «Молодь Ямпільщини» розвивається, але як і раніше залишається відкритою для нових ідей та облич. Ми будемо раді бачити всіх, хто поділяють наші цінності та готові працювати заради спільної мети. Разом ми зробимо Ямпільщину кращою!

 

 

 

1 thought on “Молодь Ямпільщини: плани та перспективи

Comments are closed.

error: Content is protected !!