Ямпільчани вдало виступили на Чемпіонаті Європи з карате

24-26 червня у місті Черкаси відбувся 5-ий Чемпіонат Європи з карате-до за версією Всесвітньої Японської Асоціації карате-до (WJKA).

Про це Ямпіль.INFO повідомив тренер-викладач Сумської ОДЮСШ єдиноборств І. Кучер.

Версія WJKA відноситься до більш жорсткого виду карате, тому змагання проводилися за контактними прави- лами. Спортсмени змагалися без за- хисних рукавичок на руки, цим самим поєдинок був схожий на реальний бій. У Чемпіонаті взяло участь більше 700 спортсменів з 14 країн світу (Україна, Росія, Білорусія, Грузія, Азербайджан, Литва, Латвія, Польща, Румунія, Чехія, Нідерланди, Великобританія, Данія, Франція). У збірну команду України з Сумської області потрапило 5 спортсменів, з яких 4 спортсмени з Ямпільської команди «Самурай»: П’ятниця Матвій, 7 років (Чемпіон області та Чемпіон України 2016 року), Білобаба Владислав, 9 років (Чемпіон області та Чемпіон України 2016 року), Конюхов Ілля, 13 років (Чемпіон області та дворазовий бронзовий при- зер Чемпіонату України 2016 року), Главатчук Діана, 15 років (Чемпіонка області, переможниця Кубка України, Чемпіонка України 2016 року). Вони вибороли собі місце у збірній на Чемпіонаті України, щоб гідно представити нашу країну на такому високому рівні.

Першим на татамі вийшов Білобаба Владислав (категорія 8-9 років). Він досить впевнено вигравав поєдинок за поєдинком, коли позаду вже було виграних вісім боїв, його чекав останній двобій у фіналі. Фінал був досить важким, декілька разів спортсмени обмінювалися дуже силь- ними ударами, ніхто не хотів віддавати «європейське золото». Після удару «гонгу» стало відомо, що Влад програв лише один бал, тим самим посівши ІІ місце.

Наступним вийшов Конюхов Ілля (категорія 12-13 років). Перших два поєдинки далися дуже важко. Всі бійці були дуже добре підготовлені. Третій бій розпочався обережно, ніхто не хотів ризикувати, і майже весь бій про- ходив «розвідкою», але в кінці часу вже треба було діяти. Ілля пішов у на- ступ, дуже добре провівши атаку ногою в корпус, він «нокаутував» свого суперника, та судді вирішили, що Ілля порушив правила і дискваліфікували його. Результат Іллі – 5 місце з 28 учасників.

Завершила чудовий виступ нашої команди Главатчук Діана, впевнено вигравши сім боїв, вона стала Чемпіонкою Європи. Цим самим виборовши собі путівку на Чемпіонат Світу, який буде проходити в місті Амстердам, Голландія. Після невеликого відпочинку команда «Самурай» буде продовжувати свою підготовку, наступними змаганнями буде Чемпіонат Світу з рукопашного бою. 

error: Content is protected !!