На Ямпільщині відбувся фестиваль народного співу

На Ямпільщині відбувся п’ятнадцятий, ювілейний, фестиваль-конкурс фольклорних колективів та вокальних ансамблів «Народні джерела».

Фестиваль, який щороку мандрує різними населеними пунктами району, цього року приймало Степне. Захід планували провести під відкритим небом у центрі села, але погода внесла свої корективи у плани організаторів, і фестиваль було вирішено провести на сцені місцевого клубу.

За доброю традицією, майстри народного співу та вокальні колективи з різних куточків нашого району змагались у трьох номінаціях: «фольклорні колективи», «малі форми вокалу» та «вокальні ансамблі».

Рішенням журі гран-прі цьогорічного  фестивалю-конкурсу фольклорних колективів та вокальних ансамблів «Народні джерела» отримав колектив «Гарні молодиці» Усоцького СБК.

У номінації фольклорні колективи перемогу здобув «Оберіг» Воздвиженського СБК, другим став колектив «Полісяночка» Білицького СК, а замкнув трійку призерів колектив «Калинонька» Княжицького СБК. Серед вокальних колективів перемогу здобула «Дружбяночка» Дружбівського МБК, другим став вокальний ансамбль Гремяцького СК, а «Полісяночка» Білицького СК та «Рідна пісня» М-Будського СБК поділили між собою третє місце.

У номінації малі форми вокалу не було рівних квартету «Зорецвіт» Воздвиженського СБК, другим був вокальний дует Воздвиженського СБК, а вокальне тріо Орлівського СБК стало третім.

Як завжди, фестиваль залишив по собі гарні спогади у всіх учасників, а особливо у мешканців Степного, які були раді зустрічати у своєму селі гостей з усіх куточків Ямпільського району.

error: Content is protected !!