Про це повідомляють читачі нашого видання, які на підтвердження своїх слів надіслали фотографію квитка.

– В п’ятницю, 27 січня, ми доїхали з обласного центру до Ямполя за 114 гривень 81 копійку. Саме за таку ціну нам продали квитки на автобусний рейс №5419 «Суми – З.Новгородське», який проходить через наш населений пункт, – зазначають пасажири і додають, що раніше квиток коштував близько 100 гривень.

Ямпільчани зазначають, що водій автобуса збирав підвищену плату і з пасажирів, що сідали без квитка. За його словами, проїзд подорожчав кілька днів тому.   

В обласному антимонопольному комітеті нам повідомили, що до них надходять численні звернення громадян щодо підвищення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах.

Разом з тим, питання щодо ціноутворення на послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом, що виконують рейси на територіях відповідних областей, лежить у площині контролю договірних взаємовідносин між автомобільними перевізниками, відповідними обласними, районними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування.

В АМК визнають, що окремі державні адміністрації усуваються від виконання повноважень щодо проведення тарифної політики, покладених на них законодавством, посилаючись на вилучення з додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 пункту щодо встановлення обласними державними адміністраціями тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні. Наразі органами Антимонопольного комітету України досліджується питання щодо ситуації, яка склалась із самоусуненням відповідних державних адміністрацій щодо контролю за тарифами на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах.

error: Content is protected !!