Загальноосвітні навчальні заклади, що знаходяться на території Дружбівської об’єднаної територіальної громади, безкоштовно перейшли у власність міської ради

Раніше ці заклади були у власності району і перебували в управлінні відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. Згоду на передачу закладів 25 січня дала Ямпільська районна рада, цим же рішенням була утворена комісія з передачі установ у власність міста.
Це означає, що відтепер освітня галузь не лише повністю підпорядковуватиметься владі новоутвореної громади, а і фінансуватиметься з міського бюджету, який, в свою чергу, напряму отримуватиме освітню субвенцію з державної казни.

Цікаво, що у списку передачі чотири заклади. Окрім Дружбівського навчально-виховного комплексу, Дружбівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 та Чуйківського навчально-виховного комплексу, до нього потрапила і Дорошівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів. Загальновідомо, що цей заклад вже багато років не працює, але офіційно він закритий не був.

– Всі заклади, які нам передаються, ми залишаємо, нічого ми не скорочуватимемо, – зазначила заступник Дружбівського міського голови Тамара Високос. – Але у місті буде створений Дружбівський освітянський округ, який у своїй структурі матиме одну опорну школу і дві філії. Зараз ми це обговорюємо, можливо, що одна філія у нас буде початковою школою. Ми вже працювали з начальником обласного управління освіти Оленою Поповою, яка запропонувала нам залишити Чуйківський НВК філією І ступеня. Але це рішення буде приймати Дружбівська міська рада, буде громадське обговорення, у тому числі і щодо опорної школи.

Тамара Високос зазначила, що при міській раді уже створено відділ освіти і оголошено конкурс на заміщення вакантної посади його начальника. Керівництво міста обговорює і долю Дорошівської школи.

– Можливо,Дружбівська міська рада передасть це приміщення старості для, так скажемо, сільської ради. Для цього буде задіяно одне шкільне приміщення – менше. А приміщення, де зараз знаходиться сільська рада, люди пропонують віддати під церкву, але все це лише напрацювання, – поділилась планами заступник міського голови.

На відміну від закладів освіти, медичні заклади новоствореної громади щонайменше до 1 липня залишатимуться у власності району. Дружбівська міська рада передала до районного бюджету 237 665 гривень медичної субвенції на утримання Чуйківського фельдшерсько-акушерського пункту та Дорошівського фельдшерського пункту, ще більше 9 тисяч гривень надано на оплату їх комунальних послуг.

Що стосується міської лікарні, то вона, як медичний заклад вторинної ланки, як і раніше перебуватиме у віданні району.

10 thoughts on “Дружбі «подарували» чотири школи

  1. Интересно? Если школа в Дорошовке официально не была закрыта, то она должна была финансироваться из районного бюджета на протяжении последних лет. Тогда вопрос – а куда ушли ранее заложенные деньги. Вот надо спросить об этом у головы районной ради и начальника образования района. Кто даст ответ?

  2. Она на балансе, и это не значит что её нет, но и не значит что функционирует.

    1. Посмотрев видео , можно сказать , что на каком балансе она есть!. А куда исчезли металлические изделия с территории школы. Признайся Голова , что не все так просто…

      1. Дружбинцы все сдали на металлолом. Батареи тоже вырезали, котельную развалили, чтобы котел вытащить, трубу завалили. Полы и те посрывали!
        Единственный вопрос – кто за это все мародерство понесет ответственность?

        1. Еще дружбинцы молотками покоцали дорогу от Дорошовки до Ямполя. Вот так щщщуки.

    1. я не думаю , що ось ту розруху в приміщенні школи зробили жителі Воздвиженського чи Уска. Чому на баланс не взяла школу сільська рада і не зробила в приміщенні Церкву , бібліотеку. Чому не надано було рішення сільської ради на закриття школи. Чому… Чому… Чому,,,

      1. Як не дивно, але це зробили якраз не місцеві, а ті, на чийому балансі вона була з моменту закриття (“консервування”). Рафінадний завод, до речі, теж “законсервований”, а по факту – руїни.
        В одному з приміщень школи якраз і розташовувалась сільська бібліотека. Частина головного корпусу школи в свій час була зроблена з сільської церкви. А зараз знов переробити в церкву?
        Нема школи – нема села. Ще років 20 і Дорошівку спіткає доля її хуторів-сателітів.
        Село – прототип нашої Держави. Всі чекають, що за них хтось все зробить. Прийде, і зробить. А ще й грошей дасть. “Просто так”. Працювати ніхто не хоче. Краще вкрасти. Ніхто не хоче брати на себе відповідальність, у тому числі це стосується і голови сільради. Ніхто не хоче бути володарем на своїй землі. Суспільство з мисленням рабів… Сусіди посприяли…
        Сподіваюсь, відповів на всі “чому”?

        1. Ты не прав КОЛИШНИЙ МЕШКАНЕЦЬ. Соседи тут не при чем, а правители наши пустили страну по ветру. ДА и ты уже КОЛИШНИЙ, тоже бросил свою родину малую…

Comments are closed.

error: Content is protected !!