Компенсація надається за рахунок коштів обласного бюджету громадянам, яким проведено зазначені процедури, в розмірі 80% фактичної вартості наданих послуг, але не більше 40 000 гривень. Цьогоріч на вказані цілі виділено 2 млн. гривень

Про це інформує офіційний сайт обласної державної адміністрації

Така компенсація надається відповідно до Обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки.

«Діючою програмою прописується Порядок використання бюджетних коштів для надання адресної грошової компенсації за проведення коронарної ангіографії, первинного стентування при гострому коронарному синдромі. Зазначеним Порядком визначається механізм надання допомоги жителям Сумської області (у тому числі внутрішньо переміщеним особам) за проведення вказаних процедур», – зазначила заступник директора Департаменту соціального захисту населення Людмила МУСІЯКА.

Задля отримання компенсації заявник має звернутися до Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з відповідною заявою, в якій зазначити реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який буде перераховано компенсацію.

До заяви додаються: копія паспорта; копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника; копія довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції із зазначенням місця проживання в Сумській області (для внутрішньо переміщених осіб).

Після надходження заяви Департамент соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації у співпраці з управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації формує пакет необхідних документів.

Упродовж десяти днів після отримання заяви та всіх необхідних довідок, заявнику призначається компенсація.

Кошти перераховується на банківський рахунок заявника у п’ятиденний строк після їх надходження на рахунок Департаменту.

error: Content is protected !!