З початку року на Ямпільщині згоріло 3 будинки

Вогнем було знищено чотири господарські споруди, збитки сягнули чверті мільйона гривень.

Про це Ямпіль.INFO повідомили в ДПРЧ 10

11 квітня о 13 годині 35 хвилин до 10 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в м. Дружба по вул. Клубній. По прибуттю пожежно-рятувального підрозділу за вказаною адресою було встановлено, що горить суха рослинність на площі до 2 га і вогонь добирається до житлових будинків. Вогнеборцями врятовані житлові будинки. Пожежа ліквідована о 15 годині 08 хвилин. Для її ліквідації залучався пожежний автомобіль Професійного Пожежного Поста м. Дружба (ДПРЧ-10) та 3 чоловіки особового складу. В наслідок цієї пожежі вогнем знищено залишки сухої рослинності, загиблі та постраждалі відсутні.

Цього ж дня о 15 годині 43 хвилин надійшло чергове повідомлення про пожежу на відкритій території поблизу с. Чуйківка Дружбівської об’єднаної територіальної громади. По прибуттю за вказаною адресою (приблизно о 15 годині 59 хвилини) було встановлено, що горить суха рослинність, чагарники та самосійні дерева на площі більше 4,8 га. Для ліквідації пожежі залучались один пожежний автомобіль ППП м. Дружба та 3 чоловіки особового складу і лісова охорона ДП «Свеське лісове господарство», мешканці села Чуйківка. Ліквідована ця пожежа о 17 годині 57 хвилин. Вогнем знищено залишки сухої рослинності, чагарники, самосійні дерева. Врятований ліс. Загиблі та постраждалі відсутні. Припустима причина пожежі в обох випадках – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

На даний час на території Ямпільського району склалась складна ситуація з пожежами у природних екосистемах. Так, з початку березня 2017 року, на території Ямпільського району через неконтрольоване випалювання сухої рослинності та її залишків виникло понад 16 пожеж. В середньому на тиждень, пожежа виникає кожного дня. Вже знищено 3 житлові будинки та 4 допоміжні споруди житлового сектору. Нанесено збитків на суму близько 250 тисяч гривень. Рятувальниками врятовано майна на суму до 1 800 тисяч гривень.

Рятувальники звертаються до громадян з проханням дотримуватися елементарних вимог безпеки під час перебування на природі, дачній ділянці, приватному житловому секторі.

– Намагайтеся, щоб на вашій ділянці було якнайменше сміття – купи скошеної трави, бур’яну, зрізані або сухі гілки краще відразу перенести на смітник. Розпалювання багать для спалювання сухого листя, бадилля, сміття тощо на території житлових будинків, садибної забудови, дач, садових ділянок дозволяється на відстані не менше 15 м від житлових та господарських будівель і лише під наглядом дорослих. Забороняється розведення багать у вітряну погоду. Біля будинку обов’язково має бути ємність із водою, а в будинку – вогнегасник!При перших ознаках пожежі відразу телефонуйте 101!, – зазначають ямпільські вогнеборці.

error: Content is protected !!