Чи можуть місцеві дороги бути у задовільному стані, якщо ними щоденно рухаються багатотонна сільськогосподарська техніка та лісовози?

Ямпільчани не раз помічали не лише одиночні транспортні засоби, а цілі колони вантажних автомобілів, комбайнів, тракторів та іншої техніки, під вагою яких розлітається асфальтне покриття місцевих доріг.

У правилах дорожнього руху прямо передбачено, що якщо ширина транспортних засобів перевищує 2,6 м, або їх висота 4 м, або довжина 22 м, або транспортний засіб має фактичну масу понад 40 т, або навантаження на одиночну вісь – 11 т, або якщо вантаж виступає за задній габарит транспортного засобу більш як на 2 м – проїзд таких транспортних засобів  дорогами, вулицями та залізничними переїздами має регулюватися спеціальними Правилами, що затверджені Кабінетом Міністрів України.

Згідно з цими Правилами, рух великовагових та великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами здійснюється на підставі дозволу на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, виданим перевізникові уповноваженим підрозділом Національної поліції, або документа про внесення плати за проїзд таких транспортних засобів.

Важливо, що дозвіл оформлюється уповноваженим підрозділом Національної поліції на підставі погоджувальних документів з власниками вулично-дорожньої мережі, залізничних переїздів, мостового господарства, служб міського електротранспорту, електромереж, електрифікації, електрозв’язку, в яких визначаються умови і режим проїзду зазначених транспортних засобів.

Звичайно пересічні ямпільчани не мають змоги дізнатися, чи має ця дозвіл на рух дорогами, але не можуть не помітити, які катастрофічні наслідки це має для асфальтного покриття.

error: Content is protected !!