Вибоїни, тріщини та невідповідне облаштування системи водовідведення. Такі порушення знайшла громадська організація «Залізниця без корупції» під час моніторингу якості ремонту автомобільних доріг на Сумщині.

Про це повідомляє обласне телебачення tv.sumy.ua

Це дороги, які були відремонтовані у період з 2016 по 2018 роки, і наразі знаходяться на гарантії. За цей час на середній поточний ремонт доріг державного і місцевого значення було витрачено майже 2 мільярди гривень. Проект триватиме до кінця листопада. Усього планується дослідити 51 об’єкт.

Валерій Кюрпек живе на центральній вулиці села Токарі. Він бачив, як весною цього року їм ремонтували дорогу:

“Ось вони поклали бугор з цементу, бачите лежить. Я не знаю, з якою метою його поклали. Воно ж коли ось ця вода йде, усе це залишається ось тут. Прикро, що таку дорогу зробили, і ось такою дрібницею все зіпсували. Тепер, коли вода піде, якщо бугор витримає, про що я сумніваюсь, ось сюди вода піде, вона замерзне і буде розривати асфальт”.

За словами учасника моніторингу доріг Антона Кирпи, за місяць вони об’їхали біля 20 об’єктів, і на кожному зафіксували порушення:

«Капітальний ремонт зроблений у 2017 році. Тобто цій дорозі всього лише рік, але уже на верхньому полотні дороги ми бачимо вибоїни, які залаталися в цьому році, бачимо не виконання нормативів. Маємо бордюрний камінь, його торець визирає із землі, що є порушенням нормативів будування дорог». 

Данило Скачков, учасник громадського моніторингу розповідає:

“Ці недоліки відбуваються з декількох причин, одна з них – це те, що неправильно відбувалися ремонтні роботи, або температурний режим не такий, або неправильно підкладку зробили, або неправильно визначений трафік руху, тобто більше, ніж він повинен бути».

Ці порушення учасники проекту передадуть балансоутримувачу доріг, щоб надалі виконавці робіт їх усунули.

Володимир Дудченко, начальник управління інфраструктури Сумської ОДА говорить:

«Вони надали мені перелік об’єктів, але я бачу, що ті об’єкти, які знаходяться в переліку, вони взагалі в цьому році не ремонтувалися, а якщо і ремонтувалися, тільки ямковим ремонтом».

Нам не вдалося зустрітися із директором однієї з фірм-виконавця робіт ТОВ «Суми-Сервіс-Буд» Олександром Шевченком.  Але секретар пообіцяла передати йому наш номер. Комапанія, яка ремонтувала другу ділянку дороги у селі Токарі – ТОВ «Харківспецбудмеханізація – 7». Керівництво підприємства на телефонні дзвінки не відповідає. Також ми зв’язалися із замовником ремонтних робіт – заступником керівника Служби автомобільних доріг у Сумській області Сергієм Овчаренком. Він пообіцяв надати коментарі з приводу цих відремонтованих ділянок у середу.

error: Content is protected !!