Містерство охорони здоров’я з 1 квітня припинить фінансування послуг у закладах первинної ланки тим пацієнтам, які не уклали декларацію із своїм сімейним лікарем.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун журналістам перед початком засідання Кабінету міністрів.

“Насправді є 75% українців, які підписали свої декларації, решта – вже час піти і підписати декларацію із своїм лікарем, якщо вам треба такі звичайні речі, як вакцинація, інші речі. З 1 квітня не буде оплати на “червоний список” (ті пацієнти, які не підписали декларацію із лікарем для отримання фінансування в 370 грн на рік – ред.) на рівні первинної допомоги”, – розповіла Уляна Супрун.

За словами міністра, на сьогоднішній день 2/3 пацієнтів уже підписали декларацію із сімейним лікарем. Значна частина з тих, хто не підписав угоду із лікарем, – це ті, хто або не користується послугами державних медзакладів, або не проживає в Україні.

2 thoughts on “З 1 квітня для осіб, які не обрали сімейного лікаря, медицина стане платною

  1. А що з інтеретом? Місцевий мобільний інтернет не тяне телемедицину.

  2. Возник вопрос: “А какая будет расценка?”.
    И как эта “платня” будет сочетаться с Конституцией Украины, а именно статья 49?
    Содержание статьи 49 КУ: Каждый имеет право на охрану здоровья, медицинскую помощь и медицинское страхование.
    Охрана здоровья обеспечивается государственным финансированием соответствующих социально-экономических, медико-санитарных и оздоровительно-профилактических программ.
    Государство создает условия для эффективного и доступного для всех граждан медицинского обслуживания. В государственных и коммунальных учреждениях здравоохранения медицинская помощь предоставляется бесплатно; существующая сеть таких учреждений не может быть сокращена. Государство способствует развитию лечебных учреждений всех форм собственности. {Официальное толкование положения части третьей статьи 49 см.. в Решении Конституционного Суда N 10-рп/2002 от 29.05.2002}

Comments are closed.

error: Content is protected !!