Наш постійний дописувач Едуард Баранов поділився з читачами Ямпіль.INFO черговою добіркою фотографій про життя покинутих сіл Ямпільського району

«Степне – Батьківщина моїх батьків та дідів. Буваю тут рідко, а в дитинстві частіше навідувався з матір’ю до її тіток – старих, понівечених життям бабусь. Пам’ятаю ці тісні хати з бідними меблями. А хата прабабусі запам’яталася особливо – така не показна, нужденна – як і життя її власниці. В хаті тій я боявся залишатися сам, бо інколи в ній починала скрипіти долівка, немов хтось невидимий ходив, а одного разу я почув біля себе голос, що кликав мене, хоча всі дорослі були на вулиці а в хаті я був один.

Пам’ятаю поганий шлях до села, автобус весь час нахилявся під час руху, здавалось ось-ось перекинеться. Мені було років 4 або 5, це був початок 80-х. Потім дорогу підладнали, але в 2016 році, коли я їхав до Майського і Феофілівки, вона знов повернулася до того стану, який я запам’ятав у дитинстві.

Здивували мене деякі покинуті будинки в Майському і Феофилівці – міцні і добротні, збудовані на віки, але жити в них нікому. Ставок в Майському заріс та обмелів, магазини вже ніколи в цих селах не запрацюють. Феофілівка зустріла тоді мене пахощами луками з різнотрав’ям, де поважно ходили їх господарі – лелеки. Тиша стояла навкруги неймовірна, природа брала своє, і я відчув себе тут зайвим, швидко зробив декілька фото та поїхав собі геть», – пише автор.

я1 я2 я3
я4 я5 я6 я7 я8 я9 я10 я11 я12 я13 я14 я15 я16

2 thoughts on “Без людей: Феофілівка та Майське (трохи спогадів, лірики та містики)

  1. и стопудов какой-то депутат с цветами на календаре. если так, то данное фото просто шикарная ирония, лучше не придумать.

Comments are closed.

error: Content is protected !!