Справжній наступ на свободу слова на Ямпільщині розпочали опозиційні сили. 5 вересня до районного суду надійшов адміністративний позов підписаний депутатом районної ради від ВО «Батьківщина» Олександром Косенком, у якому він вимагав призупинити випуск районної газети «Голос часу». Абсурд ситуації полягає в тому, що зупинити випуск друкованого видання, засновником якого є Ямпільська районна рада, вимагав нині чинний депутат районної ради, який фактично розпочав «війну» проти передплатників газети – своїх же виборців. На жаль, ця ситуація вже стала типовою на Ямпільщині, раніше до газети позивався інший депутат райради від тієї ж партії.

Позивач районна партійна організація ВО «Батьківщина» пояснювала свій позов буцім то порушенням Закону України «Про вибори народних депутатів України» зі сторони видання.  Фактично ж позов спричинили політичні причини. Ситуація заключається в тому, що ані Косенко, ані ВО «Батьківщина» жодного разу не звертались до районної газети «Голос часу» з приводу розміщення своїх матеріалів, при цьому особливо ревнісно реагували на публікації своїх опонентів. Більше того, останнім часом районна партійна організація не провела жодного масштабного суспільно корисного заходу, що привернув би увагу  журналістів районної газети. Посилаючись на різні статті українського законодавства, які часто не мали жодного стосунку до суті справи, представники Батьківщини намагались переконати суд у грубому порушенні зі сторони «Голос часу». Не додало юридичної грамотності опозиціонерам і участь у процесі на стороні позивача професійного адвоката Олега Страшка, який тепер представляє інтереси політичної сили в окрузі.

Проаналізувавши доводи опозиціонерів, спочатку Ямпільський районний суд, а потім і Харківський апеляційний адміністративний суд, відхилили позов, зіславшись на його безпідставність. Рішення апеляційних судів двох інстанцій повністю підтвердили законність дій районної газети і хибність позиції ямпільських БЮТівців. Проте ВО «Батьківщина» продовжує подавати позови проти видання, намагаючись відібрати у більш ніж трьох тисяч передплатників можливість читати свою улюблену газету. Цікаво, як оцінять такі дії самі виборці?!!

3 thoughts on “Голос часу перемогла «Батьківщину» в суді

  1. Да, эта банда себя ещё покажет, у этих людей нет ни совести, ни ума.
    Наверно, только в Ямполе глава партии Батькивщина имеет среднее, а может и начальное образование. Именно эти люди своими бездумными поступками засадили Тимошенко и Луценко в тюрьму.
    Страшно, что было бы если они получили власть.

  2. Жалко,что нормальную партию в Ямполе возглавляют недалекие люди.

Comments are closed.

error: Content is protected !!