За рішенням Ямпільського районного суду ямпільчанці доведеться сплатити штраф та повернути в бюджет незаконно отримані кошти

В судовому засіданні було встановлено, що жінка проживала однією сім’єю з цивільним чоловіком без офіційної реєстрації шлюбу, виховуючи з ним двох спільних дітей. Керуючись корисним мотивом, вирішила шляхом обману заволодіти коштами державної соціальної допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям. Зокрема, при заповненні «Декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги» вона внесла недостовірні відомості, а саме не зазначила чоловіка членом своєї сім`ї, хоча вони проживають спільно однією сім`єю вже більше 13 років.

Після підроблення «Декларації», 09.01.2018 року жінка передала її відповідному спеціалісту УСЗН Ямпільської РДА і на підставі цього документу період з 01.01.2018 року по 01.07.2018 року отримувала щомісячно державну соціальну допомогу одиноким матерям на обох малолітніх дітей у сумі 2789,50 грн. щомісячно, на загальну суму 16 737 грн.

Суд визнав жінку винною відразу у трьох злочинах, назначивши покарання у вигляді штрафу. Окрім того, засудженій доведеться повернути Управлінню соціального захисту населення Ямпільської районної державної адміністрації 16 737 гривень.  

9 thoughts on “В Ямполі засудили жінку, яка неправомірно отримувала допомогу одиноким матерям

  1. 70% таких “одиноких” матерів по району!!!! Але державою не врегульоване це питання, і тому бюджетні кошти виплачуються неправомірно.

  2. нема офіційного шлюбу то немає і офіційного чоловіка.А двое спільних дітей це ще довести треба ,де експертиза ДНК чи може хто свічку держав.А що записані по батькові на його імя то це не про що не каже. Збіг.

    1. Почитайте Сімейний кодекс, там чітко визначено, хто така одинока мати, і офіційний шлюб тут ні до чого.

  3. Давно пора отменить эту помощь одиноким матерям, потому что таких полно. Одинокая мать – место вне очереди в яслях для ребёнка, а для самой – помощь в трудоустройстве. Это реальная помощь человеку в трудных жизненных обстоятельствах, а материальные пособия – это рассадник подобных злоупотреблений.

  4. Та тут пол Ямполя матерей одиночек,которые живут в неофициальном браке,так если уже судить так судить всех,а то получается пользуется много выплатами а за судили только одну….Посёлок маленький и совбез знает про каждого кто с кем живёт… Значит эта женщина кому то перешла дорогу из совбеза…

    1. Цими питаннями займається поліція, а не управління соц. захисту.

  5. Грамотный адвокат-и решение суда растворится как дым с осенних костров))))

Comments are closed.

error: Content is protected !!