Про це йшла мова на другому засіданні комісії районної ради з приводу незадовільного стану автомобільних доріг Ямпільського району

На запит комісії, сільські та селищні ради надали суми коштів, які вони планують витратити на ремонт доріг загального користування місцевого значення в 2020 році: Княжицька сільська рада – 250 тисяч гривень, Марчихино-Будська сільська рада – 150 тисяч гривень, Шатрищенська сільська рада – 150 тисяч гривень, Степненська сільська рада – 100 тисяч гривень, Микитівська сільська рада – 50 тисяч гривень.

Ямпільська та Свеська селищні ради також готові виділити 500 і 400 тисяч гривень, але на комунальні дороги в межах населеного пункту. По Ямполю мова йде про дорогу по вулиці Шкільна, а по Свесі – про вулиці Чехова, Соборну, Довженка, Миру та Заводську. Обидві ради приступлять до ремонту лише у випадку надходження основної частки фінансування з державного бюджету.

Водночас, Орлівська, Усоцька, Білицька, Антонівська, Паліївська та Воздвиженська сільські ради повідомили, що не мають можливості виділити кошти на ремонт зазначених доріг. Це при тому, що Управління інфраструктури Сумської облдержадміністрації обіцяє виділити співфінансування кожній раді, яка виділить кошти на ремонт доріг загального користування місцевого значення у такому ж розмірі.

Члени комісії вирішили повторно звернутися до голів сільських та селищних рад з цього питання та закласти кошти на ці потреби в районному бюджеті.

Окрім того на пропозицію одного з членів комісії, депутати виїхали на ділянку автомобільної дороги Береза-Ямпіль-С.Буда в районі вулиці М.Коцюбинського в смт Ямпіль. На цій дорозі влітку був проведений ремонт, але водії вже зараз повідомляють про появу дефектів на дорозі. Тож, є побоювання, що верхній шар асфальтного покриття не витримає навантаження взимку.

Члени комісії зафіксували виникнення колії на відремонтованій ділянці дороги, про що було повідомлено інспектору Служби автомобільних доріг у Сумській області. Окрім того, було відзначено, що майданчик для проведення вагового контролю, на споруджені якого наполягала обласна влада, фактично не працює.  

1 thought on “Лише п’ять сільських рад Ямпільського району готові співфінансувати ремонт доріг між населеними пунктами

  1. “Обласна влада наполягала”- а своя голова для чого? Гроші викинули на вітер.

Comments are closed.

error: Content is protected !!