Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цими днями в Україні розпочалися Помаранчева революція 2004 року та Революція гідності 2013 року.

Найтрагічнішою стала для українців боротьба за справедливість, що почалася рівно 6 років тому з Євромайдану. Згодом ця акція перетвориться на Революцію гідності та свободи.

Сьогодні ми пропонуємо вам пригадати, як розвивались події восени 2014 – взимку 2015 років:

21 листопада, після того, як уряд країни зупинив підготовку до підписання угоди з Євросоюзом, на Майдані Незалежності почали збиратися люди.

Протест у центрі столиці назвали Євромайданом, а найбільш активними його учасниками стали студенти. Ще через кілька днів мирна акція серед ночі перетвориться на жорстоке побоїще.

На підтримку постраждалих одразу вийшли тисячі розгніваних киян, а першого грудня центральна площа столиці перетвориться на живе море – із сотень тисяч мітингувальників. Так зародилася Революція гідності та свободи.

Мітингувальників кілька разів намагалися взяти штурмом та зачистити, але від цього Майдан ставав ще більшим та потужнішим.

18 лютого 2014 року стало початком найтрагічнішого етапу Революції гідності. Протягом трьох днів у центрі столиці загинули більше ста людей та більше як тисяча – отримали поранення.

Революція гідності та свободи стала однією з найтрагічніших сторінок в історії сучасної України, але назавжди змінила країну та українців.

2 thoughts on “В Україні відзначають шосту річницю Революції гідності

  1. “Мітингувальників кілька разів намагалися взяти штурмом та зачистити”
    Кто пытался взять их штурмом? Это ж не бандиты, а люди. Милиция вообще стояла до последнего (хотя митинг незаконный и должен был разогнаться изначально) несмотря на коктейли молотова со стороны гидныков. А ведь в полиции тоже работали люди, украинци у них тоже были семьи.
    У меня плохая ассоциация с этим праздником, сразу перед глазами картинка с горящими полицейскими.
    “Протягом трьох днів у центрі столиці загинули більше ста людей та більше як тисяча – отримали поранення.” Да если на футбольном стадионе объявить о бомбе и попросить без паники покинуть зону, то раненых и погибших будет столько же. То есть большое столпотворение никогда не обойдется без жертв.

  2. Так брате – це кров та бруд .Гідність не здобувається в білих рукавичках. На жаль…

Comments are closed.

error: Content is protected !!