Термін добровільного об’єднання населених пунктів в Україні в об’єднані територіальні громади (ОТГ) триватиме орієнтовно до лютого 2020 року, повідомила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак.

“Ми хочемо максимально продовжити термін добровільного об’єднання. Я думаю, до лютого. А далі ми вже будемо бачити: чи є необхідність в силу закону вже встановлювати, відповідно до перспективних планів, фактично конфігурації громад, які ще не об’єдналися. Тобто ми заохочуємо зараз максимально продовжити процес добровільного об’єднання. А далі, щоб не чекати ще 100 років, поки люди будуть жити в бідності і без амбулаторій, шкіл тощо, допомогти їм об’єднатися через законодавчий механізм”, – заявила Бабак.

Нагадаємо, згідно з перспективним планом об’єднання громад, який затвердила обласна рада та КМУ, на території Ямпільського району має бути створено три об’єднані територіальні громади: з центром в Ямполі, Дружбі та Свесі. Проте, в квітні 2019 року в Орлівці, Княжичах, Марчихиній Буді та Микитівці, які мали б увійти до Свеської ОТГ, відбулись громадські слухання, на яких було прийнято рішення ініціювати внесення змін до перспективного плану і об’єднуватися з Ямполем.

1 thought on “В уряді назвали терміни добровільного об’єднання громад

  1. Де ми живемо?, як ми живемо?, нікого не цікавить. Місцеві бугри вже поділили район на громади, а побажання місцевих громадян їм не цікаве. Головне вони собі теплі місця намітили.

    Лікарню закривають, сільськи школи зведуть в Свісу і Ямпіль, дороги до Шостинського медичного округу нема.
    Вивод: нас хочуть вигнати з нашої місцевості, а нашу землю продать.

    Отака правда.

Comments are closed.

error: Content is protected !!