Про це йдеться у доповіді начальника управління містобудування та архітектури Сумської ОДА Олега Кривцова.

-Відповідно до статті 14 Закону України «Про архітектурну діяльність», керівники органів містобудування та архітектури за посадами є головними архітекторами відповідних адміністративно-територіальних одиниць. Призначення головного архітектора області, району, міста відбувається виключно за результатами конкурсу. В конкурсі можуть брати участь особи, які мають вищу архітектурну освіту та стаж організаційної та професійної діяльності за фахом не менше 5 років.  

Листом 16.12.2019 року Сумська ОДА звернулась до керівників райдержадміністрацій, міських голів та голів ОТГ з проханням при формуванні структурних підрозділів передбачити окремий структурний підрозділ, який буде займатися питаннями містобудування та архітектури, створенням та веденням містобудівного кадастру та інше.

Але станом на 10.01.2020 року в Ямпільській райдержадміністрації підрозділ очолює спеціаліст без спеціальної освіти, а в Дружбівській ОТГ взагалі не створено самостійний підрозділ з питань містобудування та архітектури.

4 thoughts on “Ямпільський район та місто Дружба фактично не мають головних архітекторів

  1. Если архитектора нет, то кто проводит эти странные работы по захвату земли? Видите ли в Ямполе мало магазинов, что приходиться отдать под них территорию бывшего дома пионеров и газон возле старого ДК, где обычно останавливается цирк? Если нет архитектора, то чьих это рук дело? Кто ЗАРАБАТЫВАЕТ ИЛИ ХОЧЕТ ЗАРАБОТАТЬ НА КОММУНАЛЬНОЙ ЗЕМЛЕ?

    1. Якщо Вам особисто для будь-якої законної діяльності необхідно ВЗЯТИ В АРЕНДУ землю, що належить селищній раді – приходбте в селищну раду і пишіть заяву, депутати розглянуть і нададуть Вам дозвіл. Платіть податки за користування землею і працюйте. Нічого складного!

      1. Если бы всё было так просто. Если брать в арену землю под постройку дома, то может быть, а если для коммерции – будут сложности. Не по наслышке знаю, что нужно занести некоторую сумму одному всем известному мужчине, или будут технические проблемы (как минимум, оформление затянется на годы). Я искренне верю, что глава посёлка про эти “схемы” не знает и разберётся с этим беспределом.

  2. Так там немає ніяких магазинів, там одні пустирі. А цирку можна зупинитися на стадіоні, місця там багато.

Comments are closed.

error: Content is protected !!