Про це Ірина Валеріївна написала на своїй сторінці в Фейсбук. Зазначивши, що облаcна комісія прийняла зовсім інше рішення

«Вчора ми прочитали багато звинувачень у бік Сумської обласної державної адміністрації з питань подальшого об’єднання громад. Але хочу висловити позицію, яку розділяю я особисто та підтримує Олександр Михайлович Сітак. Цю позицію я висловила на вчорашньому засіданні робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового рівня Сумської області.

Для того, щоб зберегти область, щоб максимально зберегти всю інфраструктуру та соціально важливі об’єкти – школи, районні лікарні, будинки культури, бубліотеки, та зняти соціальну напругу, вихід один – ОДИН РАЙОН – ОДНА ГРОМАДА!

Питаннями децентралізації я займаюся останні декілька місяців, але впевнена, що не можна розривати райони, створюючи феодальні угіддя. Чому у нас вибірковий підхід – якщо приєднуватися до Тростянця – то це добре, а якщо до Боромлі – «договорняк»? При тому, що є рішення сільських рад, в яких чітко відображено бажання приєднатися до Боромлі, а не до Тростянця. ДОБРОВІЛЬНО!

На звинувачення «ЕКСПЕРТА» про те, що Сумщина іде на дно, то чи не вашими пропозиціями ця дорога прокладається – «…села потрібні тільки для підтримки розвитку міст», а область в результаті розірвана на шматочки????????????», – написала Ірина Купрейчик.

5 thoughts on “В.о. губернатора Сумщини Ірина Купрейчик виступає за створення ОТГ за формулою «один район – одна громада»

  1. Полный бред! Уже пошла давно реформа. А кто Купрейчик. Только и.о.

Comments are closed.

error: Content is protected !!