З 13 березня до 3 квітня 2020 року в Україні вводиться картин через спалах у світі коронавірусу . Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України  11.03.2020 року  № 211 « Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID -19».

Судді та працівники апарату Ямпільського районного суду Сумської області з розумінням ставляться до такого рішення Уряду так, як воно має на меті убезпечити населення України від розповсюдження гострої респіраторної хвороби та масового поширення вірусної інфекції.

З огляду на вищевикладене та на виконання рішення зборів суддів Ямпільського районного суду Сумської області від 16.03.2020 року № 4 та наказу голови суду №  від 16.03.2020 року « Про організацію роботи Ямпільського районного суду Сумської області на час каратину» в суді з 16 березня по 03 квітня 2020 року встановлено особливий режим роботи , згідно якого:

суд призупиняє проведення масових заходів, не пов’язаних із процесуальною діяльністю, зокрема, особистий прийом громадян, екскурсії, круглі столи, семінари тощо;

обмежує допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з наявними ознаками  гострої респіраторної хвороби (слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання, тощо);

за можливості здійснює ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи, яке проводить в дистанційному режимі шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу зазначену у відповідній заяві. Заяви про ознайомлення необхідно надсилати через електронну адресу (електронний кабінет);

суд рекомендує учасникам судового процесу  за можливістю брати участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції та використовувати альтернативні шляхи звернення до суду (електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою та телефоном).

Е-mail: inbox@ymp.su.court.gov.ua 

телефон (05456) 2-10-94;

звертаємо увагу громадян та відвідувачів суду  , що з                17 березня 2020 року прийняття всіх документів канцелярією суду буде здійснюватися через скриньку, яка знаходиться в холі приміщення суду;

при наявності ознак будь – якого вірусного захворювання утримайтесь від відвідування суду. На офіційному вебсайті суду https://ymp.su.court.gov.ua в розділі «Громадянам» підрозділ «Зразки позовних заяв (для ознайомлення)» розміщено зразки заяв про відкладення розгляду справи , про розгляд справи без участі  в разі  хвороби . Крім того, в холі приміщення суду розміщено  зазначені вище зразки заяв в паперовому вигляді.

Під час перебування в приміщенні суду користуйтеся засобами для дезінфекції рук, які розміщено у спеціально відведених місцях.

Прес- служба суду

error: Content is protected !!