Свеська селищна рада не змогла стягнути з ТОВ «Ортік» 42 721 гривень, неправомірно отриманих коштів за завищення обсягів улаштування відкосів в місцевому Палаці культури

Таке рішення прийняв Господарський суд м. Києва          

На підставі договору з селищною радою ТОВ «Ортік» виконувало роботи по об`єкту «Реконструкція комунального закладу «Палац культури зі спортивною залою та бібліотекою Свеської селищної ради по вул. Центральна в смт. Свеса Ямпільського району». Протягом 2018 р – 2019 р.р. за виконанні роботи підряднику були перераховані кошти на загальну суму 833 тисячі 324 гривень.  Але при проведенні ТОВ « Інститут Шосткапроект» коригування проектно – кошторисної документації по об`єкту було виявлено невідповідність у співвідношення кількості встановлених вікон та кількості влаштованих відкосів. За результатами обміру виявлено фактичний об`єм улаштування відкосів 122,01 кв.м., а також встановлено, що при улаштуванні відкосів їх утеплення мінераловатними плитами не проводилось.

Свеська селищна рада здійснила перерахунок завищення обсягів виконаних будівельних робіт та розраховала суму зайво сплачених коштів за утеплення відкосів мінераловатними плитами. Згідно вказаного розрахунку сума завищення обсягів виконаних робіт з улаштування відкосів об`ємом 51,6 кв.м. становила 23535,34 грн. з ПДВ, за відображення не утеплення відкосів сума становила 19918,87 грн. з ПДВ. Загальна сума – 43 454, 21 грн.

Але суд визнав позовні вимоги  Свеської селищної ради такими, що не підлягають задоволенню, бо вона прийняла роботу підрядника без перевірки. Зокрема судом було встановлено, що позивачем акти здачі – приймання виконаних робіт форми КБ – 2в за договором підряду від 13.04.2018 № ОР/1304/1 були підписані без зауважень.

6 thoughts on “Свеса втратила 42 тисячі гривень на ремонті Палацу культури

  1. Деркач что ли подписывал акты? ЛОХИ просто сидят в свесском поссовете. Пенсионеры- горе, уступите дорогу молодежи

  2. Так ведь молодые уже были и хватило не на долго .Кроме пустых обещаний ничего.

      1. Кто принимал, тот и получил откат, что тут непонятного? Просто никто не думал, что всё наружу вылезет. Даже если это не так, то виноват тот кто принимал. Пускай он перед судом отвечает за наши деньги.

        С трудом верится чтобы эти матерые лохи на этом руки не нагрели.

  3. Кто принимал, тот и получил откат, что тут непонятного? Просто никто не думал, что всё наружу вылезет. Даже если это не так, то виноват тот кто принимал. Пускай он перед судом отвечает за наши деньги.

Comments are closed.

error: Content is protected !!