Злочинець вчинив шахрайські дії в Середино-Буді, але поліцейські затримали його в Ямполі, коли останній повертався в Шостку  

Діяв він за відомою схемою «ваш син потрапив у ДТП». Від рук затриманого постраждало літне подружжя з Середино-Буди: пенсіонери віддали на нібито термінову операцію сина більше 20 тисяч гривень.

За словами 82-річної потерпілої, вдень на її мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомого. У слухавці вона почула голос сина, який благав про допомогу. Начебто його збила машина і він знаходиться у лікарні. Для термінової операції йому потрібні гроші. Далі слухавку взяв інший чоловік, який у розмові назвався лікарем. Він розповів, що пацієнт начебто отримав серйозні травми нижніх кінцівок, проте оперативне втручання дозволить його «підняти на ноги». Тільки для цього потрібні великі гроші.

Перелякана пенсіонерка кинулась до своїх заощаджень та під час подальшого спілкування з «лікарем», який увесь час був на зв’язку, домовилась передати кошти на операцію сину через посильного. Останній уточнив її адресу і попросив чекати.

Зібрані чотирнадцять з половиною тисяч гривень та 28 000 російських рублів вона поклала до сумочки та особисто передала в руки кур’єру, який прийшов за готівкою. Що характерно: чоловік жінки, який був у цей час вдома і чув її розмову по телефону, намагався відговорити дружину від необдуманого вчинку, проте його доводи залишились непочутими.

Зрозуміла пенсіонерка, що стала жертвою шахрайства, лише тоді, коли їй подзвонив сам син, котрий мешкає у сусідній країні. Жінці не залишалось нічого іншого, як звернутися за допомогою до поліції.

«Отримавши повідомлення про шахрайство, співробітники Середино-Будського відділення поліції одразу розпочали комплекс оперативно-пошукових заходів, до яких долучились ямпільські та шосткинські колеги, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Переглянув вуличні камери відеоспостереження у Середино-Буді, правоохоронці встановили марку та номер автомобіля, на якому пересувався зловмисник. Його прикмети були передані нарядам поліції трьох райцентрів. Невдовзі злагоджені дії дали свій результат – автомобіль з підозрюваним був затриманий у Ямпільському районі».

У салоні автівки виявилось двоє чоловіків. Один з них таксист, який і привіз свого пасажира з Шостки до Середино-Буди. Його пасажир – 31-річний житель цього ж райцентру. Останній має кілька судимостей за скоєння злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, та майнові правопорушення.

Під час огляду речей пасажира таксі правоохоронці знайшли та вилучили сумку, у якій потерпіла передавала кошти на операцію сину, а під устілкою його кросівка – гроші. Поліцейські нарахували саме ту суму, про яку повідомила заявниця.

Наразі підозрюваний знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Відносно нього слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці проводять подальші слідчі дії та перевіряють затриманого на причетність до скоєння інших подібних злочинів на території Сумщини.

3 thoughts on “В Ямполі затримали шахрая, що вдавав з себе хворого на коронавірус

  1. Интересно, как все эти деньги поместились в кроссовок под стельку?

Comments are closed.

error: Content is protected !!