Ямпільська центральна районна лікарня віднесена до четвертої черги госпіталізації хворих на коронавірусну інфекцію, бо вона не має інфекційного відділення

Про це підчас сесії районної ради повідомив головний лікар Вадим Бойчунь

-Буквально 3 дні тому діяв наказ,  за яким закладами по госпіталізації короновірусу в Сумській області були визначені три заклади в місті Суми, – зазначив Вадим Олександрович. – Але з самого початку було зрозуміло, що за третього-четвертого сценарію (місцеве поширення вірусу) ці заклади не впораються. Тож, на даний час Шостка визначена нам закладом, до якого будуть доставлятися хворі що потребуватимуть госпіталізації з Ямпільського району. Ми ж (Ямпільська ЦРЛ) йдемо в останню четверту чергу, бо не маємо інфекційного відділення. Нами вже підготовлено 2 місця для госпіталізації, а якщо ми придбаємо певне обладнання, то до кінця місяці буде чотири місця. Більше ми створити не зможемо.

Головний лікар заспокоїв депутатів, що лікарня зможе надати допомогу значно більшій кількості пацієнтів і мова йде лише про місця для критичних випадків.

-Зі 100 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію 80 перенесуть її легко, або взагалі її не помітять. 20 людей будуть потребувати допомоги, 15 з них – інтенсивної допомоги. При цьому, лише 2-5 хворих перебуватимуть у критичному стані, що потребує штучної вентиляції легень, – зазначив керівник лікарні.

error: Content is protected !!