Верховний Суд України визнав незаконним звільнення поліцейського, попри те, що останній показав вкрай низький рівень знань на атестації  

Співробітник поліції, який 07.11.2015 був призначений на посаду заступника начальника Ямпільського відділу поліції з присвоєнням спеціального звання “капітан поліції”, скаржився до суду на те, що  за результатами комплексної перевірки Ямпільського відділу поліції його було понижено на посаду оперуповноваженого Шосткинського відділення поліції. За результатами його атестації атестаційною комісією було прийнято рішення від 18.08.2016 про службову невідповідність займаній посаді та необхідності його звільнення зі служби в поліції. На думку поліцейського, звільнення було незаконним, бо підстав для проведення атестації не існувало.

В свою чергу Головне Управління поліції в Сумській області  наполягало, що наказ про проведення атестації був прийнятий відповідно до вимог законодавства. Поліцейський за результатами тестування на загальні здібності отримав 19 балів із 60, а щодо знання законодавчої бази – 24 бали з 60, тобто не набрав необхідної кількості балів необхідних для успішного проходження тестування за кожним тестом. При проведенні співбесіди він також не зміг надати правильні відповіді на запитання членів комісії.

Справа між сторонами спору пройшла вже три судові інстанції. Постановою Сумського окружного адміністративного суду від 20 вересня 2016 року та ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 05 грудня 2016 року дії Головного управління поліції в Сумській області визнані протиправними. Відповідну сторону 29 квітня прийняв і Верховний Суд України.  

3 thoughts on “Триває судова тяганина між колишнім заступником начальника Ямпільського відділення поліції та обласним управлінням поліції

Comments are closed.

error: Content is protected !!