Їх розповіли в Управлінні ДСНС України у Сумській області

12 травня о 01:15 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу п’ятиквартирного одноповерхового будинку на пров. Дачному в смт Свеса, Ямпільського району. На гасіння направили чергове відділення 32-го державного пожежно-рятувального посту, що дислокується у даному населеному пункті, також відділення чергового караулу 10-ї державної  пожежно-рятувальної частини із райцентру, якому довелося подолати відстань у 14 км та добровільну пожежну команду із с. Орлівка

Вже через 3 хв вогнеборці прибули на місце виклику і встановили, що вогонь охопив будинок всередині на значній площі. Жителі встигли вчасно евакуюватися. Ускладнювало ситуацію те, що будівля була дерев’яна. Через сильне задимлення рятувальникам довелося працювати у захисних апаратах. Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни довелося направляти для дозаправки від водонапірної башти, яка знаходилась на відстані 1 км від осередку горіння.

О 02:45 спільними зусиллями всіх підрозділів вдалося зупинити подальше поширення вогню та відвернути небезпеку перекидання полум’я вже на розташовані поруч господарчі дерев’яні споруди. Та щоб повністю приборкати загоряння, довелося розбирати конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 05:12, використавши майже 30 т води,  пожежу ліквідували.  

Всього на гасіння було залучено 12 чоловік особового складу на 3 одиницях техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 2 працівника на 1 одиниці техніки від добровільної пожежної команди.

error: Content is protected !!