Славне своїми співочими традиціями, гарними та  талановитими людьми  село Марчихина Буда. Співають усі і діти, і дорослі. Приємно бачити на сцені голову села, яка підтримує культуру села і сама закохана в пісню.

Інформує Ямпільський районний центр культури та дозвілля

Історія співочого колективу почалася з 1973, який був створений при місцевому будинку культури. В колективі налічувалось  10 учасників. Спочатку у репертуарі  вокалістів були лише фольклорні пісні. Колектив прославляв свою маленьку батьківщину не лише на  районній сцені, а й в області та за межами України.

З 2011 року колектив отримав нову назву «Рідна пісня», нового керівника та репертуар, і все закрутилось по новому. Зараз в колективі співає вісім учасників, це і вчителі, і вихователі, працівники сільської ради, соціальні працівники. Ансамбль неодноразово був призером та переможцем районного фестивалю конкурсу фольклорних колективі та вокальних ансамблів «Народні джерела», учасником районних заходів та концертів.

Керівником колективу є Рязанець Ольга Василівна – талановита людина, саме  з її приходом колектив отримав нове дихання. За підтримки сільської ради були придбані яскраві костюми, репертуар став різноманітнішим, а виступи – це справжні вокально-хореографічні композиції, в яких поєднались і гарна хореографія, і чудовий вокал, і вміння артисток закохати в себе глядача.

В цьому році аматорський вокальний ансамбль «Рідна пісня» став володарем ГРАН-ПРІ районного фестивалю-конкурсу «Народні джерела». Члени журі були вражені відпрацьованістю елементів виконавської майстерності колективу,який  є справжнім прикладом аматорської творчості.

Бажаємо вокалістам творчих успіхів, нових перемог, іти тільки вперед і не зупинятися на досягнутому.

error: Content is protected !!