Добігає до кінця 2012  рік, для нашої ямпільської громади він, як завжди, був неоднозначним: були і скандали, і проблеми, але разом з тим були і вагомі досягнення та перемоги. Рік, що минає, безумовно, був сповнений яскравих моментів, які назавжди залишаться в нашій пам’яті. Перед тим, як провести його, пропонуємо згадати все найважливіше, що трапилось в нашому селищі в 2012 році. До Вашої уваги рейтинг подій та особистостей, які найбільше вплинули на розвиток Ямполя у 2012 році за версією Ямпільської інтернет-газети.

Подія року:

1. Завершення будівництва хокейного майданчика

Не часто в нашому селищі будуються нові об’єкти, тим паче, спортивні. Проте будівництво хокейного майданчика стало не просто інфраструктурним проектом, воно стало символом об’єднання зусиль влади (як районної, так і селищної) та громадськості для досягнення спільного результату. Ці зусилля були не марні: ямпільчани отримали чудовий майданчик для занять зимовими видами спорту, а центральна частина селища змінилась на очах.

2. Завершення будівництва РЦКД

Ця подія могла б позмагатись за звання події десятиліття, у нашому рейтингу вона на другому місці тільки тому, що стала, в основному, результатом минулорічних зусиль. Проте,  відкриття «Салюту» відбулось саме в 2012 році і це одна з найяскравіших сторінок історії селища в 2012 році. Ямпіль нарешті отримав гідні умови для культурного життя.

3. Газифікація Привокзального

В 2012 році здійснилась давня мрія жителів селища Привокзальне, що входить до Ямпільської селищної ради – в їхніх домівках запалав «блакитний вогник». Завдяки будівництву підвідного газопроводу від Ямполя до Привокзального, було газифіковано десятки житлових будинків.

4. Ремонти дахів багатоповерхівок

2012 рік засвідчив, що пріоритети  селищного голови незмінні, як і в минулому році вона приділила максимальну увагу ремонту житлового фонду селища, витративши на це левову частку спеціального фонду селищного бюджету. Три п’ятиповерхівки дочекались капітального ремонту даху.

5. Ремонти в лікарні

2012 рік ознаменувався великим об’ємом ремонтних робіт в медичній галузі, чимало з них відбувались в районній лікарні, яка знаходиться на території селища і відповідно в першу чергу служить ямпільчанам. Зокрема, наше селище отримало сучасне дитяче відділення, продовжуються роботи і в терапевтичному.

Особистості року:

культура : Олена Коваленко, керівник хореографічного ансамблю «Альянс»

Завойовуючи перемоги на обласних та всеукраїнських конкурсах, хореографічний колектив «Альянс» стає однією з візитних карток Ямполя. Олена Коваленко змогла вивести колектив на новий рівень та запалити таланти десятків ямпільських дітей.

освіта: Ольга Отрошок, завуч Ямпільської загальноосвітньої школи №1

Ольга Анатоліївна, як вчитель української мови та літератури, підготувала найбільше переможців районних мовних конкурсів, заслуживши своєю працею авторитет у своїх учнів та колег.

медицина: Тетяна Омельченко, лікар-геніколог

Тетяна Борисівна заслужила в 2012 році вагомий авторитет у ямпільчан своєю кваліфікованою допомогою та теплим відношенням до пацієнтів, яке вони найбільше відзначають у лікарях.

підприємництво: Олександр Грек, підприємець

Олександр Грек в 2012 році довів ямпільчанам, що підприємці бувають соціально відповідальними і вміють не лише говорити про те, як вони люблять своє селище, а і вкладати в нього свої кошти. Саме завдяки його пожертвуванням вдалось добудувати селищну «льодову арену», хоча сам підприємець завжди відзначає, що це спільний результат всіх небайдужих ямпільчан.

кар’єрний ріст: Сергій Киркач, заступник голови райдержадміністрації

Наприкінці 2012 року Сергій Михайлович повернувся на державну службу і був призначений на посаду заступника голови районної державної адміністрації, ставши другим заступником голови РДА з ямпільською пропискою. Це найбільш гучне призначення ямпільчан в 2012 році.

керівник року: Олександр Рябуха, начальник відділу культури

В 2012 році Олександр Віталійович був змушений вирішувати надскладні завдання, пов’язані з проведенням реконструкції колишнього кінотеатру «Салют» під районний Центр культури та дозвілля. З цими завданнями він успішно впорався, реалізувавши свою давню мрію.

спорт: Анатолій Спановський та Анатолій Одарченко

Дует ямпільських шахістів виборов перемогу на Чемпіонаті Сумської області з шахів серед ветеранів – це найбільша перемога ямпільського дорослого спорту в 2012 році.

позашкілля: Сергій Мерцалов, директор СЮН

Сергій Іванович вивів районну станцію юних натуралістів на перше місце серед позашкільних закладів району, про це свідчать перемоги її вихованців на всеукраїнських конкурсах. Разом з тим, директор юннатів здобув і особисту перемогу на конкурсі керівників позашкільних навчальних закладів.

духовність: отець Микола, настоятель Свято-Георгієвського храму

Складний та неоднозначний рік ще раз довів авторитет настоятеля Свято-Георгієвського храму серед віруючих Ямполя, засвідчивши, що саме отець Микола є духовним лідером нашого селища.

Ми не претендуємо на істину, це лише версія нашого інтернет-видання, при складенні якої ми врахували думки експертів, фахівців та рядових ямпільчан. Проте, саме ці події та особистості формували обличчя нашого Ямполя в 2012 році, робили його кращим, а отже мають бути відзначені.

error: Content is protected !!