На рахунках Ямпільського районного бюджету залишилось 94 тисячі залишку освітньої субвенції, Дружбівської ОТГ – понад мільйон

Станом на 01.01.2021 року у зведеному бюджеті Ямпільського району залишок коштів освітньої субвенції за 2020 рік становив 94 187,3 гривні, у бюджеті Дружбівської територіальної громади – 1 116 108,8 гривні.  

Такі данні наводить Сумський регіональний офіс ULEAD

Ця субвенція з державного бюджету спрямовується місцевим бюджетам на заробітну плату педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.

За словами радниці з питань місцевих фінансів та управління  цієї організації Ірини Алєєвої, відповідно до Закону №1009, ці кошти спрямовуються до територіальних громад, на територіях яких розташовані відповідні заклади, що фінансуються за рахунок освітньої субвенції.

А відповідно до Бюджетного кодексу, ці залишки коштів освітньої субвенції можуть бути використані впродовж 2021 року з урахуванням цільового призначення субвенції, тобто, на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників.Також, кошти можуть бути використані на оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти. Крім цього, відповідно до рішень Кабінету Міністрів України дозволено використовувати ці кошти на закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення безпечного навчального процесу у закладах загальної середньої освіти: закупівлю засобів індивідуального захисту (захисні маски, одноразові рукавички, захисні щитки), дезінфекційних засобів, пірометрів (інфрачервоних термометрів) та послуг із дезінфекції приміщень).

1 thought on “На рахунках Ямпільського районного бюджету залишилось 94 тисячі залишку освітньої субвенції, Дружбівської ОТГ – понад мільйон

  1. Та закрывайте уже школы. Дайте зарплату старосте в 1млн. и пусть себе человек дальше глотку себе натерает

Comments are closed.

error: Content is protected !!