РЦКД став ЦКіДом. Як тепер називаються ямпільські заклади

У грудні минулого року комунальні заклади Ямпільської районної ради перейшли у власність новообраної Шосткинської районної ради і, не затримавшись там і місяця, були передані селищній раді новоствореної Ямпільської ОТГ

Зміна власника і втрата статусу районних призвели до необхідності внесення змін до Єдиного державного реєстру підприємств, організацій та установ. Зокрема, у частині зміни назви.

Ямпільчанам буде цікаво дізнатися, що тепер в Ямполі більше немає центральної районної лікарні, районного центру культури та дозвілля,  районної дитячої музичної школи та ряду інших закладів.

РЦКД став ЦКіДом

В 2012 році в Ямполі завершилась реконструкція колишнього кінотеатру «Салют» під новий осередок культури, який замінив колишній Ямпільський районний будинок культури. Новий заклад назвали Ямпільським районним центром культури та дозвілля. Абревіатура «РЦКД» запам’яталась ямпільчанам, але зараз їм доведеться звикати до нової.

Річ у тім, що Ямпільський районний центр культури та дозвілля 18 січня змінив назву на Ямпільський центр культури та дозвілля, скорочена назва – Ямпільський ЦКІД.

ЦРЛ стала Ямпільською лікарнею

Аналогічно втрата статусу районної вплинула і на назву КНП Ямпільська центральна районна лікарня, яка з 26 січня тепер іменується КНП «Ямпільська лікарня».

Районна бібліотека стала публічною

Ямпільська районна централізована бібліотечна система стала комунальним закладом «Ямпільська публічна бібліотека»

Музична школа стала мистецькою

Відбулись зміни і у назві Ямпільської районної дитячої музичної школи, яка з 18 січня стала Ямпільською мистецькою школою.

Як бачимо, першими зміни до своїх назв внесли заклади медицини та культури. Заклади ж освіти досі зберегли попередні найменування, але це питання часу.

Якщо зміни до назв шкіл можуть бути мінімальними і полягати лише у зміні власника, то такі заклади, як Ямпільська районна дитячо-юнацька спортивна школа, Ямпільський районний центр дитячої та юнацької творчості та Ямпільська районна станція юних натуралістів щонайменше втратять у свої назвах слово «районна».

error: Content is protected !!