Вартість оренди ставка в Білиці зменшиться з 770 до 19 тисяч гривень на рік

Про це стало відомо на вчорашній сесії Ямпільської селищної ради

-По Білицькій сільській раді головні надходження поступали від оренди водних об’єктів, площа яких складає більше 35 гектар. Але, відповідно до нової нормативно – грошової оцінки земель, йде значне зменшення цих надходжень, –  заявила спеціаліст селищної ради Л. Чайка. -Адже водні об’єкти тепер розраховуються як землі за межами населених пунктів несільськогосподарського призначення. Якщо на даний час орендна плата становить 770 тисяч гривень, то за підрахунками буде 19 тисяч гривень.   

Правових механізмів зберегти існуючий розмір орендної плати у селищної ради немає. Принаймні, про це стверджує селищний голова Ольга Губар.

-Коли ми дізнались про це, а у нас в бюджеті і так не вистачає коштів, ми копнули глибше, – зазначила Ольга Губар. – Стара нормативна оцінка ще чинна і буде діяти до 01.01.2023 року. Тому ми пропонуємо нову нормативно – грошову оцінку земель приймати саме з цієї дати, щоб у цей час ми отримували кошти у тому ж об’ємі, а з першого січня 2023 року вже почне діяти нова оцінка.

Після тривалої дискусії більшість депутатів погодили проект рішення.

Новий договір оренди ставка був укладений Білицькою сільською радою з орендатором у минулому році і буде діяти протягом десяти років.

Фото Едуарда Баранова

error: Content is protected !!