Депутати селищної ради затвердили програму «Освіта Ямпільщини» на 2021-2025 роки, яка передбачає «формування мережі закладів загальної середньої освіти та позашкільної освіти відповідно до демографічної ситуації»

На запитання депутатів, чи означає таке формулювання скорочення закладів освіти в громаді, начальник відділу освіти, молоді та спорту Олег Проценко відповів:

Зараз ми вивчаємо це питання. Справа у тому, що якщо в закладі освіти навчається менше 25 учнів, то не можна фінансувати заробітну плату педагогічних працівників за рахунок освітньої субвенції, ці видатки лягають на місцевий бюджет. Зараз ми розглядаємо переведення деяких закладів з маленькою кількістю учнів у статус філій опорного закладу. Адже у такому разі їх учні вважатимуться учнями опорної школи, що надає нам можливість фінансувати ці заклади за рахунок субвенції. На сьогоднішній день у Степненському НВК навчається 29 учнів, а у Воздвиженському НВК – 33. Ми граємо на грані фолу.  

На уточнююче питання, чи планує громада оптимізацію Ямпільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, начальник відділу освіти відповів, що «наразі це не планується».

6 thoughts on “Стало відомо, чи планується оптимізація шкіл в Ямпільській громаді

  1. Кому вообще могло прийти в бестолковку «гениальное» решение назвать ухудшение качества жизни людей оптимизацией?

    1. Школи зачиняють, а навіщо начальник відділу освіти?

  2. Декомунізіцію провели-зажили краще !!! Оптимізацію проведуть- буде ще краще!!! А загалом ці питання та багато інших звуться -ГЕНОЦИД.

  3. Всё помнят геноцид прошлого века.А за геноцид 21-го века кто будет отвечать?1991 год – 52 миллиона украинцев,2021 год – ?????????(сколько осталось?)

Comments are closed.

error: Content is protected !!