Під головуванням керуючого справами апарату районної ради Віктора Хохлова відбулась нарада з питань належного утримання об’єктів спільної власності територіальних громад району. Учасники наради обговорили стан використання цих будівель та споруд установами району. За результатами засідання, балансоутримувачам таких об’єктів було рекомендовано провести роботу по приведенню їх в належний стан, терміново отримати необхідну документацію та застрахувати дане майно.

Окремо учасники наради обговорили проблему бездоглядних приміщень, що знаходяться у власності районної ради. Лише в районному центрі їх три: колишнє приміщення райвиконкому (знаходиться на балансі райдержадміністрації), приміщення друкарні та спортивної школи (обидва на балансі відділу освіти). Через відсутність належної охорони ці об’єкти розкрадаються, псуються, становляться доступними для зборів неповнолітніх та асоціальних осіб. В результаті, громада втрачає майно вартістю в десятки тисяч гривень.

Разом з тим на нараді не було встановлено власника колишнього приміщення Будинку піонерів, у власності районної ради воно не перебуває. Проте, саме це приміщення наразі є найпроблемнішим, адже незважаючи на свою аварійність служить популярним місцем для неконтрольованих зібрань дітей та підлітків.

Більшість вищевказаних приміщень досі знаходяться в задовільному стані і можуть служити базою для господарської діяльності підприємців, принаймні райдержадміністрація розглядає питання передачі їх в приватні руки для належного утримання та використання.

error: Content is protected !!