Шосткинською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно на цей час вже колишнього голови сільської ради, який шляхом підробки документів незаконно виділяв землю місцевим жителям (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє офіційний сайт обласної прокуратури

За даними слідства, очільник села з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб у липні 2020 року підробив рішення сесії про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок сільськогосподарського призначення (паїв) для їх подальшої незаконної передачі місцевим жителям. На підставі вказаних документів було зареєстровано право власності на 20 га землі за чотирма громадянами. Такими протиправними діями голова сільської ради охоронюваним законом громадським інтересам спричинив тяжкі наслідки в сумі 762 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

1 thought on “За нензаконне виділення землі судитимуть колишнього голову сільської ради

  1. Да уж.А вот если бы на эту землю пришли инвестора,то никто бы и не пикнул. А селянам нельзя свою землю обрабатывать.Понятно,что закон нарушать нельзя,но почему то закон обычно на стороне денег.

Comments are closed.

error: Content is protected !!