Один гідрант на громаду. В ДНС розповіли про складності ліквідації пожеж на території Ямпільської селищної ради

На території Ямполя у справному стані знаходиться лише один пожежний гідрант, 9 населених пунктів громади взагалі не мають джерел води для заправки пожежних автомобілів, добровільні пожежні бригади в Шатрищах та Степному можна залучати лише до гасіння невеликих пожеж, – пишуть “Деталі”

Про це йдеться у інформації начальника Шосткинского районного управління Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Сумській області Олександра Шалда

В громаді не створені умови для термінової заправки пожежних автомобілів водою  

На території Ямпільської селищної ради розташовані 7 пожежних гідрантів, з яких 6 не в справному стані. Всі вони розміщенні в смт. Ямпіль, жодного пожежного гідранту в сільський місцевості не має. Не приділяється належна увага утриманню та технічному обслуговуванню наявних гідрантів, не справні гідранти не ремонтуються, кришки люків не пофарбовані в червоний колір.

На території селищної ради населені пункти: Говорунове, Сороковий Клин, Туранівка, Імшана, Ростов, Бугор, Діброва, Неплюєве, Чижикове зовсім не мають свого протипожежного водопостачання. Ліквідація пожеж в цих населених пунктах стає вкрай важкою, довготривалою і на сам кінець просто недоцільною, оскільки витрачаючи дорогоцінний час на заправку та підвіз води від сусідніх населених пунктів, долаючи десятки кілометрів, на пожежі згорає майже все.

В населених пунктах селищної ради річки, ставки і озера пірсами для встановлення пожежної техніки та розворотними майданчиками з твердим покриттям не обладнані. Основне джерело води в селі, це водонапірні башти, де пожежна машина може заправитися водою за 15-20 хвилин. Але при цьому водонапірні вежі не обладнані під’їздом з твердим покриттям, відсутні позначки місця забору води.

Добровільні пожежні бригади не мають телефонного зв’язку, оснащення та не чергують цілодобово  

На даний час на території Ямпільської селищної ради функціонують 2 добровільні пожежні команди в селах Степне та Шатрищі.

Пожежний автомобіль в с. Шатрищі розташовується в пристосованому приміщенні, яке не має стаціонарного телефонного зв’язку. Техніка в повній мірі не забезпечена пожежно-технічним озброєнням, пожежними рукавами та обладнанням. Відсутнє опалення в приміщенні де знаходиться пожежний автомобіль, що затримує його виїзд та прибуття до місця виклику в зимовий час, що дає змогу пожежі набути великих розмірів, спричинити великі матеріальні збитки та негативно впливати на хід її ліквідації.

Пожежний автомобіль в с. Степне розташовується в пристосованому приміщенні, яке не має стаціонарного телефонного зв’язку, приміщення опалюється. Техніка в повній мірі не забезпечена пожежно-технічним озброєнням, пожежними рукавами та обладнанням.

Всі діючи сільські пожежні команди здатні ліквідовувати тільки невеликі та нескладні пожежі, із-за малої кількості особового складу. Члени пожежних команд, які є в наявності не забезпечені відповідним бойовим одягом для гасіння пожеж. Цілодобове чергування взагалі не здійснюється. Крім того особи які виїжджають на пожежній техніці не пройшли первинної підготовки в навчальних центрах Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Пожежні автомобілі в Уску та Воздвиженському знаходяться у несправному стані

Для забезпечення своєчасного реагування та прибуття пожежної техніки на пожежі, з урахуванням часу прибуття не більше 20 хвилин для сільської місцевості, на території Ямпільської селищної ради необхідно відновити пожежні автомобілі та забезпечити чергування добровільних пожежних команд в с Усок та с. Воздвіженське.

Пожежний автомобіль с. Усок знаходиться на подвір’ї аграрного підприємства ТОВ «Агрофірма «Світанок». Автомобіль не готовий до реагування на випадки загорянь та пожеж. Для повного функціонування пожежного автомобіля необхідно здійснити його пофарбування, ремонт двигуна, заміну автомобільної гуми, укомплектувати пожежно-технічним обладнанням, пожежну техніку забезпечити постійним приміщенням з опаленням, освітленням та засобами зв’язку.

Пожежний автомобіль в с. Воздвіженське знаходиться на подвір’ї фермерського господарства. Не готовий до реагування на випадки загорянь та пожеж. Для повного функціонування пожежного автомобіля необхідно здійснити його пофарбування, ремонт, укомплектувати пожежно-технічним обладнанням, для зберігання пожежної техніки влаштувати приміщення з опаленням, освітленням та засобами зв’язку.

1 thought on “Один гідрант на громаду. В ДНС розповіли про складності ліквідації пожеж на території Ямпільської селищної ради

  1. Так закупали же втридога недавно вроде бы. При Цибульке. Или то и дорого что нерабочее?

Comments are closed.

error: Content is protected !!