Неплюєве – улюблена залізнична станція грибників

На залізничній станції в селищі, де проживає лише декілька людей, щодня сідають на приміські електрички до 50 пасажирів

Річ у тім, що до станції примикає великий лісовий масив, який вважається багатим на гриби та ягоди. «Неплюєвсі ліси» знають поціновувачі «тихого полювання» з всієї області.   

Як розповів Ямпіль.INFO начальник станції Неплюєве Віталій Лізогуб, з липня по жовтень сюди масово їдуть грибники та ягідники.

-Люди починають їхати, як тільки розпочинається сезон чорниці, – зазначає Віталій Олексійович. –Пізніше вони повертаються вже за грибами. У хорошу погоду у нас буває від 30 до 50 пасажирів на день, в основному вони їдуть з Конотопу.

Щоправда, начальник станції пригадує, що у попередні роки наплив грибників був значно більшим.  

На станції Неплюєве зараз зупиняються лише приміські електрички. На вокзалі станції квиткова каса не працює (квитки продають прямо у вагонах електрички), а от залом очікування у денний час можуть скористатись всі пасажири.

Лісові масиви у цій місцевості понад століття тому належали родині Неплюєвих, звідки і походить їх назва – «неплюєвські ліси». Щоправда, Кремлянська дача (лісовий масив вздовж річки Кремля)  згадується і значно раніше. Відомо, що у часи Катерини ІІ він належав Меншикову, але лісовий промисел без його дозволу вели і козаки Ямпільської сотні.  

_________________________________

Підпишіться на наші пабліки в соціальних мережах і дізнавайтесь новини першими:

FACEBOOK

INSTAGRAM

VIBER

TELEGRAM

YOU TUBE

_________________________________

9 thoughts on “Неплюєве – улюблена залізнична станція грибників

  1. Очередная ложь. Зал ожидания закрыт, люди под дождем мокнут. И что у них за тряпка рядом с национальным флагом висит?

  2. Тряпка в твоей любимой Московии, а здесь флаг Евросоюза. Но откуда тебе неграмотному это знать. Тебе ведь легче слушать Киселева, Соловьева и Скабееву, чем своими мозгами думать.

    1. Флаг Евросоюза, действительно, здесь ни к месту!

      1. То флаг не Евросоюзу а Укрзалізниці, а зал очікування відчиняється по проханню очікуючих – а так дійсно він закритий.

      2. В Евросоюз попасть сложно, а флаг повесить – 200 гривен)) И можно считать, что приобщился

    2. Ну с тобой то все понятно, что ты смотришь. А вот если это флаг ЕС то что он там делает? Не правильней ли будет засунуть его тебе в жопу и бегом в Европу? Там таких любят, говорят.

Comments are closed.

error: Content is protected !!