144 роки тому у Ямполі відкрилась поштова станція

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав директор музею Трудове братство М.М. Непплюєва Валерій Авдасьов

“У Державному архіві Чернігівської області зберігається документ “Обзор Черниговской губернии за 1878 год”, в якому значиться: “1 мая в местечке Ямполь Глуховского уезда вновь учреждена почтовая станция с приемом и выдачею корреспонденции всякого рода”.

Поштова станція на той час була точкою цивілізації. Згідно сучасних уявлень вона поєднувала у собі пошту, автостанцію і готель. Будівля та двір її виділялись вивіскою з назвою станції і емблемою відомства – два схрещених ріжки. Основною роботою станційних службовців було приймати пошту по тракту і відправляти її далі. Окрім цього поштові станції здійснювали перевезення пасажирів. У одному з приміщень станції постояльці могли перекусити і переночувати. Саме вони завдавали найбільшого клопоту для поштового наглядача. І водночас були джерелом додаткового прибутку. За маленькою поштовою станцією зазвичай числилось 2-4 ямщики та 4-8 коней. Вони могли їздити тільки до сусідньої станції.

З появою мережі залізниць та телеграфу, поштові тракти зі станціями, відійшли в минуле”, – зазначається у дописі.

2 thoughts on “144 роки тому у Ямполі відкрилась поштова станція

  1. Де саме була поштова станція? Може на перетину Глухівського шляху та вул. Горького ( не знаю як зараз) . Цікаво. Що залишилося від станції?

  2. И до строительства нового здания там была почта. Если ехать с Ямполя перед мостом слева. Мне рассказывала женщина которая там работала.

Comments are closed.

error: Content is protected !!