22 травня, в ході патрулювання селища Ямпіль, працівниками міліції був виявлений факт вживання алкогольних напоїв групою неповнолітніх осіб в громадському місці. В ході перевірки було з’ясовано, що дві дитини взагалі не досягнули навіть 16-ти річного віку, тож відповідати за адміністративне правопорушення доведеться їх батькам. Інші двоє дітей вже досягнули 16-ти років, тому міліціонери склали протокол, як на самих неповнолітніх, так і на їх батьків.

Торгівельна точка, що здійснювала продаж неповнолітнім алкогольних напоїв теж буде покарана. Зараз проводиться перевірка та збір доказів по даному факту.

У зв’язку з цією ситуацією,  міліція звернулась до продавців та власників торгівельних точок Ямполя: «В загальноосвітніх та середніх спеціальних навчальних закладах пролунав останній дзвоник і вже незабаром випускники будуть святкувати цю подію на випускних вечорах. Підлітки вважають, що в них вже розпочалось доросле життя і відмітити його теж необхідно по-дорослому.

В лютому 2010 року набув чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв”, яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156, якою передбачено заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Працівники міліції попереджують, що за порушення вимог даної статті, може настати відповідальність у вигляді сплати штрафу до 1700 гривень.

Міліція звертається з проханням неухильно дотримуватися вимог законодавства України, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтеся, що хтось може запропонувати закурити чи випити і Вашій дитині. І ніхто не спрогнозує, що після цього може статись.» – вказано в зверненні МВС.

error: Content is protected !!