Кутовий камін — сучасне стильне рішення

Живий вогонь — головна цінність каміна. Він створює атмосферу, заспокоює і дає справжнє тепло. Хочеться спостерігати полум’я з різних боків і створювати унікальний камінний простір навколо нього. Стильний кутовий камін впорається з цим завданням. Це сучасний тип приладів для опалення, за допомогою якого створюють унікальний дизайн приміщення.

Що таке кутовий камін

Кутовий камін — це модель камина https://kratki.ua/kaminy/kutovi-kaminy/, контсрукція якого дозволяє встановити його в куті кімнати. також є варіанти з двома суміжними прозорими стінками для опуклих кутів. Дверцята можуть відкриватися вбік або за принципом гільйотини, тобто рухаються вверх, заїжджаючи у спеціальний короб.

Скляний фасад буває симетричним і різнобічним, може бути розгорнутий у правий чи лівий бік.

  • Несиметричні мають прямокутну форму, одна сторона довша за іншу. Підходять для розміщення у внутрішньому куті. Завдяки ним зонують великі приміщення.
  • Симетричні з кутовими сторонами однакового розміру. Бувають трикутної і напівкруглої форми.

Якщо камін встановлюють у центрі вітальні, то він стає головним предметом інтер’єру. Камін обігріває не одну кімнату, а одразу кілька приміщень, і вогонь у ньому видно з різних точок.

За всіма характеристиками це повноцінна топка, яка може ефективно обігріти житло. Виготовляють їх зі сталі чи чавуна. Чавунні топки добре тримають тепло і повільно віддають його в приміщення. Сталеві гірше обігрівають, але вони легші за чавунні і простіші у виготовлені, тому їхній модельний ряд ширший.

Працює прилад, в залежності від моделі, на різних видах палива: дров’яні, на вугіллі, пелетах, газі. Ці варіанти печей служать основним або додатковим джерелом тепла всього будинку і окремої кімнати. Кутові каміни з водяним контуром розподіляють гарячу воду за системою опалення і доставляють тепло в батареї по всьому будинку.

Для додаткового збереження тепла деякі моделі обробляють зсередини цеглою-шамотом, керамічною плиткою, чавуном.

Особливо приділяють увагу оздобленню кутового каміна. Класичні моделі облицьовують плиткою, прикрашають кахлями, роблять портали із цегли, мармура, штучного каменю. У сучасних моделях мінімум декору, в центрі уваги полум’я. Вогонь може бути закритий за скляними дверцятами або відкритий.

Існує велика кількість варіантів кутових біокамінів. Такі прилади працюють на екологічному паливі етанолі. Вони дають високе живе полум’я без кіптяви, гару та диму, і димохід таким каминам не потрібен. Кутова конструкція дозволяє спостерігати вогонь з різних боків. Для обігріву приміщень каміни на біопаливі не підходять — завдяки ним створюють дизайнерський інтер’єр у сучасному стилі.

За допомогою кутових електрокамінів камінів можна створити затишне місце в домі, обігріти невелику кімнату і стильно її оформити.

aX_qvxzOYGPVECFizYdYbMiY3Opv3kVLvzLGL-XtBUYTctAj3A9tZD5YW_bOROt1v4hiUDzZfRQjxn5lcJ_Sfaux5aBTEQBsZMmc2scQpj7zkLIwvtly9hDsxGL0632YivXI4H7O

Переваги кутового каміна

Камін з двома сторонами виконує всі функції пристрою для опалення, але виокремлюється серед інших моделей своїми особливостями.

  • Економить житловий простір у приміщенні. Їх встановлюють укутах невеликих віталень і спалень, кабінетів.
  • Вписується в інтер’єр класичного, сучасного, сільського стилю.
  • Надає особливої естетики приміщенню — полум’я видно з різних боків.
  • Спирається одразу на дві стіни, тому обігріває кілька суміжних кімнат.
  • Вбудовується з мінімальними перебудуваннями приміщення, а конструкція приховує димохід.

Кутовий камін допомагає приховати недоліки планування приміщення і заповнити порожній простір, повноцінно обігріває приміщення і одночасно стає частиною незвичного інтер’єру.

error: Content is protected !!