Росія не має ударного угруповання на кордоні з Сумщиною – ОДА

Керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький заявив, що російська армія станом на 11 квітня не має ударного угруповання на кордоні РФ із Сумською областю.

“Щодо загрози вторгнення. Останні дні поширюється інформація про те, що я сказав Deutsche Welle, що є скупчення військ, що є велика загроза вторгнення – але ці слова були трошки вирвані з контексту…. 

Дійсно війська на кордоні з Україною є, на кордоні з Сумською областю є – вони постійно переміщуються, передислоковуються, їх то більше, то менше. Але, на даний момент, ми не спостерігаємо такого ударного угруповання на кордоні з Сумською областю. І сподіваємося, молимося і працюємо над тим, щоб ситуації вторгнення не відбулося”.

Живицький додав, що влада робить усе, щоб російські військові більше не їздили по області, “як у себе вдома”, військові намагаються не допустити ворога на Сумщину. 

Він зазначив, що важко контролювати 563,8 км кордону з Росією, але для цього робиться все можливе.

За словами головаи ОВА, покидати область зараз потреби немає.

Живицький розповів, що в області відновлюють автобусне сполучення в області, планують поступово відновлювати залізничне сполучення з іншими областями.

Поновлюють роботу підприємства, почалася посівна – з військовими домовляються про те, щоб навіть засіяти землі вздовж кордону.

Школи працюють онлайн. 

Живицький додав, що шкода, яка була завдана області, – більше 10 мільярдів гривень, “не один рік будемо оговтуватися, але обов’язково все відбудуємо”.

error: Content is protected !!