Ямпільчан чекають в музеях Шостки

Всі сім відділень Шосткинського краєзнавчого музею працюють в штатному режимі і відкриті для відвідувачів. Тож, якщо ямпільчани захочуть відволіктись від думок про війну, то двері музеїв райцентру відкриті.

Про це Ямпіль.INFO розповів директор закладу Ігор Сірий

-Шосткинський краєзнавчий музей – це сім відділень: сам краєзнавчий, музей Кожедуба, Арт-центр, меморіальний комплекс, музеї в Чапліївці та Ображіївці. Всі ми працюємо в штатному режимі. Приходьте будемо раді вас бачити, тим більше, що в краєзнавчому музеї діє виставка студії «Окраса» з Сум. Це традиційний живопис, цікаві натюрморти, буйство фарб, яке підніме настрій, плюс історичні експозиції. Тобто, приходьте – завжди раді. 

Крім того, в Арт-центрі працює виставка робіт самого Ігоря Сірого «Живопис без назв». Автор розповідає, що більшість з 26 картин, що представлені на виставці, він створив вже під час війни. Саме через творчість він намагався боротись з депресією.

-За час повномасштабних бойових дій, звичайно, і логістика доставки робіт, і реалізація, і депресія вплинули на те, що роботи стали похмурими та брудними. Тобто, це сильно, било по емоційному стану. В решті решт я прийняв рішення вибиратись з цього стану, бо розумів, що у мене відповідальність і за Арт-центр, і за краєзнавчий музей, і колектив. Потрібно було збиратись, починати якось працювати… Я почав брати чисті кольори, чисті фарби, щоб витягнути себе з депресії. На справді, це виявилось дієвою акцією, а тому я думаю що такі акції у нас в Арт-центрі стануть традиційними для того, щоб переселенцям допомогти вибратись з такого стану. Я розумію, що у них все набагато складніше, але спроби допомогти будуть, – говорить Ігор Сірий.

1 thought on “Ямпільчан чекають в музеях Шостки

Comments are closed.

error: Content is protected !!