Як вибрати зволожувач повітря для побутових потреб

Щоби перебування в домі було комфортним і не відбивалося на здоров’ї членів родини, треба подбати про повітря. Іноді для його покращення доводиться використовувати кліматичну техніку. Вона повинна бути не просто зручною в експлуатації, але й якісною та відповідати потребам користувачів.

Одними з таких приладів є зволожувачі повітря. Які вони вирішують проблеми, яким чином і де можуть використовуватись, — читайте далі.

Види зволожувачів за принципом дії

Метою використання зволожувачів повітря є створення та підтримування в приміщенні комфортного мікроклімату. На сьогодні можна знайти зволожувачі повітря у Львові таких типів:

  • традиційні;
  • ультразвукові;
  • парові.

Традиційні моделі

Вироби даної групи працюють за методом холодного випаровування. Тобто резервуар наповнюється водою, яка надалі потрапляє на випарний диск або фільтр, через які завдяки вентилятору проганяється повітряний потік. Рідина випаровується на поверхні фільтра, внаслідок чого повітряні маси піддаються зволоженню.

Переваги та мінуси приладів

Як тільки повітря в достатній кількості насичується вологою, їх продуктивність сповільнюється. Тобто ці прилади не здатні призвести до перезволоження, що важливо. Адже при відносній вологості від 60% збільшується ризик розмноження кліщів і спор цвілі. До того ж, традиційні зволожувачі не лишають навколо себе на поверхнях крапель води на нальоту, адже випаровування відбувається з поверхні фільтра. Частинки пилу та домішки, що містяться в рідині, залишаються в самій ємності.

До мінусів приладів цієї групи відносять громіздкість. Через великий резервуар для води і фільтр, що підлягає періодичній заміні, вони і справді мають чималі розміри. А деякі моделі додатково працюють занадто шумно, тому купуючи традиційний зволожувач, цей момент необхідно уточнювати.

Парові прилади

Рідина, залита в резервуар парового зволожувача, доводиться до температури кипіння, після чого потрапляє в повітря у вигляді гарячої пари. Це призводить не тільки до зволоження повітря, але й до його прогрівання. Зарадити ефекту сауни в кімнаті дозволяє спеціальний датчик, здатний вчасно відключити прилад.

Переваги та мінуси

Добре те, що бактерії при доведенні води до кип’ятіння гинуть.

Серед мінусів:

  • можливість обпектися гарячою парою;
  • велике споживання електроенергії;
  • можливість негативного позначення на шпалерах та дерев’яних меблях.

Ультразвукові вироби

Принцип роботи зволожувачів наступний. Вода з резервуару надходить до ультразвукової мембрани, що коливається з високою частотою. За рахунок цих коливань рідина розбивається на дрібненькі частинки, які викидаються у повітря й випаровуються.

Плюси та негативні моменти

Завдяки різноманітним дизайнам, маленькі зволожувачі повітря, представлені на allo.ua у Львові, легко вписуються в будь-які інтер’єри. А ще їм властиві низьке енергоспоживання та невисокий рівень шуму.

Серед мінусів приладів виділяють потребу у використанні виключно дистильованої або фільтрованої води. Інакше мікрочастинки та домішки осідатимуть на предметах інтер’єру та внутрішніх елементах, що призведе до їх швидкого виходу з ладу.

error: Content is protected !!