В Ямпільській публічній бібліотеці розповіли про традиції святкування Івана Купала

Івана Купала — містичне та магічне свято. Дата у нього щороку незмінна — 7 липня, а в ніч з 6 на 7 якраз і відбуваються всі гуляння та обряди. в тому числі і ворожінння.

Повідомляється на сторінці закладу в соціальній мережі Фейсбук

Вважається, що цього дня можна дізнатись про свою майбутню долю та чи скоро в житті з’явиться кохання. В основному, дівчата ворожили на судженого. Сьогодні в центральній публічній бібліотеці дівчата цікавилися саме такими обрядами. Чарівна купальська ніч!

Шукайте свою квітку папороті.

Гадання на Івана Купала: як правильно ворожити

Ворожінна на Івана Купала починали увечері, після заходу сонця. Саме купальська ніч вважалась магічною.

Гадання на Івана Купала на судженого

Дівчата вдень 6 липня плели вінки з польових трав, а після заходу сонця йшли до берега річки і опускали вінки у воду. Вважалось, чий вінок попливе далі і швидше за всіх, та дівчина швидше за інших вийде заміж. Також важливо, у яку сторону попливе вінок: звідти і чекати судженого. Якщо вінок одразу тонув, то сидіти дівчині в дівках ще рік.

Ворожіння на Івана Купала на любов

7 липня потрібно сходити в поле і зірвати дві травинки, а вдома підвісити їх поруч і загадати на них ваші імена. Дочекатись моменту, коли рослини зів’януть, і звернутиувагу на розташування стеблинок. Якщо вони тягнуться одна до одної, то коханий відповість взаємністю і бути вам разом. Якщо ж відвернулися, то цей чоловік – не ваша доля, тому не варто витрачати на нього свій час.

Гадання на любов на Івана Купала. Щоб дізнатись, чи є майбутнє у вас із коханим, потрібно зірвати дві ромашки і відірвати бутони від стеблинок. Взяти бутони і вирушити до річки, дее опустити квіти в воду і спостерігати за тим, як вони пливуть. Якщо поруч одна з одною, то бути вам разом. Якщо ж бутони віднесло в різні боки, то вам не бути разом.

Гадання з купальським вінком

З допомогою купальського вінка можна дізнатися про те, що чекає на вас в майбутньому. Вдень необхідно сплести вінок з 12 різних польових рослин, а після заходу сонця відправитися до річки і опустити його в воду. Якщо він:

 потоне – цього року весілля не буде;§

 попливе – чекайте сватів;§

 приб’є до берега – бути вам самотньою ще кілька років.§

1 thought on “В Ямпільській публічній бібліотеці розповіли про традиції святкування Івана Купала

  1. в бібліотеці не встигли навчили людей колдовству, так вирішили справам бєсовським навчити через інтернет?

Comments are closed.

error: Content is protected !!